Biercatalogus

APERITIEFBIER

Dame Jeanne – Brut D’Anvers “Rozat” – 6%

De Dame Jeanne Rozat wordt gebrouwen op basis van krieken. De verschillende smaken, zoet, zuur en bitter worden immers doordacht en evenwichtig afgewisseld. De complexiteit van zachte fruitige smaken met eerder zurige accenten van krieken en de bittere hop geven dit aperitiefbier een indrukwekkende rondeur.

Dame Jeanne – Brut sur Lie – 8,5%

Dit aperitiefbier heeft een natuurlijke aroma. Het heeft een zachte en licht bittere aanzet met opvallend verfrissende fruitsmaken. Men neemt toetsen van appel, peer en roze pompelmoes waar. De smaak wordt zachter en evolueert naar die van rijper en meer exotisch fruit zoals perzik en abrikoos. De afdronk is fijn hoppig.

Gulden Delle – 8%

De Gulden Delle is een aperitiefbier op basis van vlierbloesemsiroop. De vlierbloesem wordt zelf geplukt door de brouwer, die er ook zelf siroop van maakt.

Gulden Delle Brut – 8%

Door een langere rijping krijgt de BRUT zijn typisch uitgesproken karakter waardoor enig zoetheid die nog aanwezig is in de Gulden Delle verdwijnt.

Ferme Framboos – 8%

De Ferme Framboos is een heerlijk Rosé aperitiefbier. Het frambozensap dat gebruikt wordt voor de productie van dit bier, is afkomstig van een kleine teler van klein fruit die op milieuvriendelijke wijze overheerlijke vruchten produceert, waaronder frambozen.

Malheur Biére Brut “World Classic”- 11%

Is een exclusief rijk bier gebotteld en tot driemaal toe hergist in de fles. Malheur is er namelijk in geslaagd een procedé te ontwikkelen waarbij de gist verzameld wordt in de flessenhals. Die gist wordt bevroren en met het dégorgement weer verwijderd. Het resultaat is een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak. Het is sterk maar zijdezacht, met een pittige afdronk, zeer aromatisch, omfloerste perzik en rozen, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig ingehouden.

Malheur Cuvée Royale – 9%

Het is een blond en sprankelend bier, gerijpt en gebotteld á la mèthode originale met rémuage en dégorgement.

 

GUEUZE, KRIEK, FRAMBOISE en FRUITBIEREN

Bon Secours Myrtille – 7% uit voorraad

Fruitbier van hoge gisting op basis van bosbessen,De smaak van deze bessen is herkenbaar. Mooie rode kleur met roze schuimkraag. Het bier is eerder droog niet zoet. Er wordt geen suiker aan toegevoegd.

Boscoli – 3,5% uit voorraad

Fruitbier met als basis witbier. Het heeft een aroma van framboos en kers. De smaak is zoet en fruitig;

Bzart Kriekenlambiek Brut Nature – 8%

Is een mousserende brut nature kwaliteitsdrank op basis van “Kriekenlambiek Oud Beersel”. Hij bevat 400 gram echte krieken per liter. De Kriekenlambiek is gedurende lange tijd gerijpt op oude houten vaten.

Bzart Lambiek Brut Nature – 8%

Is een belgische en mousserende kwaliteitsdrank op basis van “Lambiek Oud Beersel”. De gebruikte Lambiek heeft 13 manen op oude houten vaten gerijpt. Daarna werd deze Lambiek op fles gezet waarna er de “Méthode Classique” wordt op toegepast.

Cerasus – 8,5%

Rood bier met een weelderige schuimkraag. Het heeft een krachtige fris zure smaak. Men neemt toetsen van kriek en kers waar.

Chapeau Cuvee Oude Gueuze – 5,5% uit voorraad

Bier van spontane gisting, gemaakt van lambiek gerijpt in houten vaten. Deze gueuze is zacht (citroen)zurig van smaak én aroma. Een kleine zoetigheid is eveneens aanwezig. Toetsen van mout en kleine opstootjes van azijnzuur. Vrij licht mondgevoel met zurige nasmaak. Het is erkend als streekproduct.

Chapeau Kriek – 3.5%

Fruitbier op basis van lambik (spontane gisting) en krieken. Het heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Zoet aroma van snoep en rode vruchten. Zeer zoete snoepjessmaak met toch wel een licht zuurtje.

Delirium Red – 7%

Bier met een dieprode kleur en een lichtroze, compacte schuimkraag. Het heeft een zacht fruitig aroma met hints van amandel, mild zure krieken en kersen. De smaak is zoet en zacht fruitig. Lekker dessertbier.

Faro Girardin – 5%

Licht amberkleurig bier. Faro is een mengsel van oude en jonge lambik waar niet vergistbare zoetstoffen zijn aan toegevoegd. Het heeft een zoete geur net als thee met veel suiker. Het heeft eveneens een zoete smaak.

Floris Kriek – 3,6%

Dieprode kleur met een compacte, mooie roze schuimkraag. Men neemt de geur van zure krieken en kriekepitten waar. De smaak is zacht, zoetig met een touch van noten (kriekepitten). Het heeft een zurige nasmaak.

Flower Sour – 6,5%

Fris zuur bier dat meer dan 4 maand gelagerd heeft op frambozen en bramen.

Framboise Girardin – 5%

Fruitbier van spontane gisting met natuurlijke hergisting op. Gemaakt op basis van lambiek. Parfum van frambozenyoghurt, doch met iets houterig in de verte. Fruitige frambozensmaak, zeer zacht, met zelfs een lichte bitterheid in de afdronk. Het heeft best een droge nasmaak.

Gauloise Fruits Rouges – 8,2% uit voorraad

Dit fijn parelende rode bier heeft een natuurlijke roze schuimkraag. Het aroma bevat de natuurlijke fruitaroma’s van de verschillende rode vruchten waaruit het bier is samengesteld. In de smaak vinden we zowel de rode vruchten terug als een traditioneel bier met een sterke dichtheid.

Geuze Boon Black Label – 7%

Droogste geuze die ooit gemaakt is. De smaak is fruitig (groene appels en pompelmoeszeste) met een mooie zurige toets. Het heeft een droge nasmaak die lekker aangenaam blijft hangen.

Geuze Mariage Parfait Boon – 8%

Dit bier bestaat uit 95% malse lambiek van minstens 3 jaar oud en 5% jonge lambiek. Het heeft een zachte, mild zure bessensmaak die harmonieert met de aroma’s van de eikenhouten vaten waarin de Geuze Mariage Parfait gerijpt is. De body geeft vanille vrij en daarna volgt er een zure afdronk met kruidnagel toetsen.

Gueuze 100% Lambik Bio (Cantillon)

Deze gueuze wordt gemaakt met Lambik van 3 verschillende jaren. Het bier wordt gebrouwen met enkel biologisch geteelde granen.

Gueuze Girardin – 5%

Helder goudgeel bier van spontane gisting met een witte kraag. Het heeft een typische lambikzurige neus met een bittere toets. De smaak heeft een zachtzoete aanzet, die overgaat in een zurig middengebied om uit te monden in een bittere afdronk. Een authentieke gueuze zoals ze er niet veel maken.

Kriek Girardin – 5%

Fruitbier op basis van lambiek, van spontane gisting met toevoeging van krieken. Er worden minimum 150 gr. krieken met pit per liter afgewerkt produkt toegevoegd. De smaak is niet zoet, maar door zijn zuur ‘touchke’ uitermate dorstlessend.

Kriek Mariage Parfait Boon – 8%

Dit bestaat uit zware lambiek van 1 jaar op smaak gebracht met 400g overrijpe echte krieken per liter. De foeders geven dit bier de fijne eiksmaak waarin je vanille en kruidnagel kan proeven. Het verovert de mond met een brede body en een warme rondheid die gedroogde krieken en wilde smaken tot uitdrukking brengt.

Leireken Wilde Vruchten – 4.5% uit voorraad

Een biologisch bier gebrouwen op basis van spelt, het heeft een mooie rode kleur. Het uitzicht is licht troebel, daar het ongefilterd is. Het is zacht maar niet (te) zoet, verfrissend van kleur en smaak en heeft een stevige schuimkraag. Het bier kreeg een shot van zes vruchten mee : framboos, aardbei, rode vlierbes, granaatappel, kriek en bosbes.

Mongozo Banana – 3,6%

Bananenbier is echt Afrikaans : het is het traditionele bier van de Massai in Kenia en Tanzania.

Oud Beersel Green Walnut – 6%

Lambiek gerijpt op eikenhouten (wijn)vaten met groene walnoten. Lekker parfum van Brettanomyces, met een zachte houttoets. Zacht zurig van smaak, erg verfrissend met ook hier een fijne houttoets.

Oud Beersel Oude Geuze – 6%

Deze geuze combineert van oudsher een aangename bitterheid met een zurig doch zacht karakter. De eerste slok verfrist de tong en opent de weg naar de wondere wereld van de spontane gisting met haar complexe subtiliteiten.

Oud Beersel Oude Kriek – 6,5%

Deze Oude Kriek bevat 400 gram echte krieken per liter. Hij wordt niet aangezoet en bevat geen smaak- noch bewaarmiddelen. Het heeft een verrassend parfum van krieken en amandelen. De smaak is aangenaam zurig zoals champagne. De echte krieken laten een overweldigende fruitigheid achter en de amandeltoets van de pit vervolmaakt het genot.

Oude Gueuze 3 Fonteinen 7%

Dit is een volledig natuurlijke gueuze die bestaat uit een assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambik gerijpt op eiken vaten. Deze gueuze is ongefilterd en hergist nog minstens 6 maanden op fles. De gueuze kan in een stabiele, koele kelder tot 10 jaar na botteldatum bewaard worden. De bewaarde gueuze verzacht qua zurigheid maar krijgt meer complexe smaaktoetsen.

Oude Kriek 3 Fonteinen 6%

Dit bier ontstaat door rijping van krieken (zowel het vruchtvlees als de pitten) in jonge lambik. Dit proces duurt tussen 6 tot 8 maanden en na de botteling rijpt het bier nog minstens 4 maanden in een warme kamer waar de spontane hergisting in de fles gebeurt. De schuimkraag is zeer gevoelig aan de concentratie van olie die de kriekenpitten bevatten en kan van jaar tot jaar lichtjes verschillen. Aan deze oude kriek worden geen smaak-, zoet-, nog kleurstoffen toegevoegd. Dit maakt dit bier een uitstekende dorstlesser.

Rosé de Gambrinus (Cantillon) 5,5%

Dit is een donkerroze fruitbier met verse frambozen op basis van lambiek.

Ter Dolen Kriek 4,5%

Dit ongefilterd bier van hoge gisting waar verse kriekensappen aan toegevoegd worden, is gemaakt van 1 soort mout en tarwe en 2 hopsoorten met toevoeging van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Het is een zoet fruitbier met een citroenzurige toets zonder de echte biersmaak te verloochenen. Het is bovendien uniek in de wereld als kriekabdijbier.

Triporteur Kinky Berry – 6,9%

Een full option donkerrood fruit bier. Een zuiver en complex brouwsel waarbij meer dan 20 ingrediënten gebruikt worden. Het bier heeft een verfrissende zurige toets van het fruit. Bessen en frambozen zijn duidelijk merkbaar.

Wilderen Kriek – 3.5%

Wilderen Kriek is gebrouwen met spontaan gegiste Lambic (foederbier van Bockor) langzaam gerijpt op grote oude eikenhouten foedervaten. Hieraan werd 25% van de rijpste en sappigste krieken toegevoegd. Het heeft hierdoor een prachtige dieprode kleur en zeer fruitig aroma.

 

WITBIER

Blanche de Namur – 4,5% uit voorraad

Het is een troebel, zacht smeuïg witbier van zeer hoge kwaliteit. Het uitzicht is melkachtig, troebel, blond. Het aroma is fijn, fruitig, de smaakstoffen zijn duidelijk herkenbaar (koriander en bittere sinaasappel). De smaak is smeuïg, dorstlessend maar zacht, lichtjes zurig, poederig op de tong, niet bitter. In 2009 werd Blanche de Namur verkozen tot Beste Witbier ter wereld tijdens een internationale wedstrijd.

Jan de Lichte – 7% uit voorraad

Strogeel, lichtgesluierd, sterk parelend, stevige schuimkraag en grapefruit aroma, kruidig en licht bitter in de mond, lange droge afdronk.

Kloefkapper – 5,7% uit voorraad

Ambachtelijk gebrouwen witbier met een alcoholpercentage van 5,7%. Het heeft een hoppig karakter.

Quintine Bio-Organic – 5,9%

Goudblond witbier met een witte schuimkraag. De geur is licht zurig, moutig met een lichte citrustoets. De smaak is licht zoetig, hoppig en een tikkeltje moutig. Het heeft een licht bittere, maar vrij zachte afdronk.

Poker Face – 5,5%

Volmondig witbier gebrouwen volgens aloude Belgische traditie van tarwebieren. Edele Amerikaanse hopvariëteiten samen met een vleugje koriander en curaçao geven het bier een aangename fruitigheid met een licht bittere en verfrissende toets.

Préaris Belma – 5%

Witbier gebrouwen met pilsmout, tarwemout, tarwevlokken, havervlokken, koreander en appelsienschil. Als hop werd het Amerikaanse Belma gebruikt. Dit maakt het bier meer hoppig en iets bitterder. Verfrissende dorstlesser.

Witheer – 5%

Het is een zeer licht troebel witbier. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd, het heeft nagisting op de fles. Lichte tarwegeur in de neus. Friskruidige, niet te zoete tarweachtige smaak met een bittertje op de achtergrond. Kort uitvloeiende, zachte nasmaak. Het bevat koriander en curaçao.

Blanche des Neiges – 4,8%

Het bier is bleekgeel, troebel met een stevige witte schuimkraag. De geur is floraal (koriander en curaçao), met een lichte citroenzuur geur in de neus. Citrussmaak, maar ook het mondgevoel van tarwe komt naar voren. Een zeer goede balans tussen fris, zuur en fruitig.

 

BLOND

Amuse – 6,5% uit voorraad

Blond kruidenbier van hoge gisting met hergisting in de fles. Gemout en fijn kruidig van geur, met een zacht gehopt aroma. Zacht fruitig van smaak, met een fijne bitterheid die er meteen uitspringt doch steeds subtiel blijft. Lekker droog biertje, wat dit meteen een lekker aperitiefbier maakt. Voor dit bier werd geen bitterhop gebruikt, de bittere smaak is volledig afkomstig van een 3-tal (ongebruikelijke) kruiden.

Arend Blond – 6,5%

Het is een licht gesluierd blond bier van hoge gisting. Het heeft een kruidig, verwarmend karakter. De zachte, licht zoete smaak is perfect in harmonie met de frisse gist- en hopgeuren.

Arend Tripel – 8%

Deze tripel is een licht gesluierd goudblond bier van hoge gisting met een hoppige neus, een zachte moutsmaak en een zacht-bittere afdronk. dit heerlijke bier weet zowel nationaal als internationaal biergenieter en -kenner te bekoren en won op de european beer Star in 2008 de gouden en in 2011 de bronzen medaille in de categorie Tripels.

Armand Ter Dolen – 7,1%

Ongefilterd blond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Fruitig (citrus) en zacht zoetfloraal aroma. Zeer zacht van smaak, subtiel zoet-bitter in de mond, met een eerder bittere en vrij droge afdronk en nasmaak.

Belgoo Bio Blond – 6.4%

Artisanaal Belgisch blond, ongefilterd  3-granenbier (gerst, tarwe en spelt), het is van hoge gisting met nagisting op fles. Er worden nog chemische additieven noch kruiden aan toegevoegd. Uitgesproken gehopt van geur, grassig en citrus gehopt van smaak met een aangename bitterheid en een lekkere droge afdronk. Winnaar van Gold medal Mondial de la Biere te Strasbourg in 2011.

Belgoo Luppoo – 6,5%

Dit is een bovengistend, dry-hopped blonde ale gemaakt met gerst en haver. Het is een 100% natuurlijk, ongefilterd bier. Er worden geen kruiden aan toegevoegd. Men neemt aroma’s van pompelmoes en passievrucht waar, afkomstig van de gebruikte hoppen. Er worden geen suikers aan toegevoegd. Het is ideaal als aperitief vanwege zijn droog karakter en past perfect bij visgerechten en salades.

Belgoo Luppo Extra – 6,5%

Dit is een bovengistend, dry-hopped blonde ale gemaakt met gerst en haver. Het is een 100% natuurlijk, ongefilterd bier. Er worden geen kruiden aan toegevoegd. Men neemt aroma’s van pompelmoes en passievrucht waar, afkomstig van de gebruikte hoppen. Er worden geen suikers aan toegevoegd. Het is ideaal als aperitief vanwege zijn droog karakter en past perfect bij visgerechten en salades. Extra gebruik van de aromahop Nelson Sauvin.

Belgoo Magus – 6,6%

100% natuurlijk blond Belgisch bier, gemaakt van een unieke combinatie van 4 verschillende granen : Gerst, tarwe, spelt en haver. Drievoudige vergisting. Het aroma bevat kruiden en gefermenteerd fruit. De smaak is kruidig maar zeer verfrissend voor een bier van deze sterkte. Matig zoet met hop in de afdronk. Plus een kleine hint van citrus.

Belgoo Saisonneke – 4,4%

Dit blond bier heeft een volle smaak. Dit voornamelijk door de rijke toediening van hop. Dankzij de koud hopping (hop toevoeging in de lagertanks) heeft het bier een mooi bloemig en licht citrusfruitig hop aroma. De aangewende gist zorgt voor een diepgaande vergisting wat resulteert in een droger bier, ideaal als aperitief en dorstlesser in zomerse dagen. Het bier wordt gebrouwen op basis van een mix van gerst en tarwe zonder toevoeging van suiker of kruiden.

Belgoo Saisonneke Extra – 4,4%

Speciale versie van het gewone Saisonneke ontwikkeld en gebrouwen met Mandarina Bavaria hop. Hoppy en groen aroma. Stevig hopbitter van smaak, licht kruidig van karakter, met een subtiele citruszeste toets. Zeer droog in de nasmaak.

Belle-Fleur India Pale Ale – 6% uit voorraad

De Belle-Fleur IPA is een blond bier van hoge gisting met een bittere smaak. Het wordt gebrouwen met pilsmout, munich en cara-hell. Per 1000 liter wordt 6kg van 6 diverse hopsoorten toegevoegd en nog eens 3kg dryhopping.

Bersalis Tripel – 9,5%

Deze blonde tripel heeft een uitgesproken karakter. De volle smaak van de tarwemout evolueert tijdens het drinken van een fruitige bittere toets naar een ronde zoetige afdronk. Haar kruiden laten een aangenaam gevoel achter in de mond.

Bieken 8%

Het is één van de zeldzame Belgische honingbieren. In tegenstelling tot wat men zou vermoeden, is het bier niet echt zoet of stroperig te noemen en heeft het zelfs een bittere nasmaak. Hierdoor krijgt het bier bijna een romig en zacht karakter.

Bierpruver Tripel – 9% uit voorraad

Goudblonde niet gepasteuriseerde, ambachtelijk gebrouwen tripel. Het wordt geproduceerd met leidingwater, gerstemouten en tarwemout, Hallertau en Saaz hop, gist en suiker. Het is volmondige tripel met hergisting in de fles.

Bittere Waarheid – 10% uit voorraad

Het is een blond bitter bier. Het is zeker niet het bitterste op de markt maar misschien kan het evenwicht tussen bitter en hoparoma`s u bekoren. Er werden 4 soorten hop op 4 verschillende tijdstippen toegevoegd. Een zeer stevig bier. Het is ongefilterd en heeft hergisting in de fles.

Blonde Bie – 8%

Zeer helder blond bier. Het aroma is fruitig (banaan), moutig, licht kruidig (koriander) en zoet. De smaak is eveneens fruitig, zoetig en het heeft een licht bittere nasmaak.

Blondelle – 7%

Een ongefilterd pittig blondje, met kruidentoets en volmondige moutsmaak. Ook komen er heel lichtjes bloementoetsen om de hoek kijken.

Blonde Stoot – 5%

Het is een fris, hel toegankelijk blond bier met een boeket van hop en gekonfijte sinaasappel plus een volrijpe, maar zacht fruitige smaak met opnieuw citrus in de hoofdrol.

Bon Secours Blonde – 8% uit voorraad

Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd en hergist op fles. Het schuim is overvloedig en consistent. De neus biedt aroma’s van mout, hop en een complex fruitig boeket. De smaak is rond en evenwichtig. Men neemt een lichte bitterheid waar, hoppig.

Bosprotter – 8,5%

Bosprotter is een tripel om U tegen te zeggen. Het is een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Goudblond brouwsel met een volmondige moutsmaak, een lichte karamel toets en een verfrissende bittere afdronk. Kan lang bewaard worden.

Bossie Blond – 7,5%

Goudblond bier met een witte schuimkraag. Het heeft een fruitig, zoet aroma en een fruitige, happige smaak. De afdronk is eveneens bitter.

Bryggja Tripel – 8,5% uit voorraad

Blonde tripel met een fruitige (perzik) geur. Het is fruitig en kruidig van smaak, eerst zacht zoet met nadien een fijne hopbitterheid in de afdronk en nasmaak. Verkozen tot “Beste Hobbybier van België in de Brouwland Biercompetitie 2012”.

Brughopper – 5,5%

Goudblond bier, de geur is hoppig en gemout, met een zachte exotische fruitigheid in de neus. De smaak is uitgesproken (hop)bitter, doch zeker niet overdreven en vrij zacht uitvloeiend in de nasmaak, die behoorlijk droog is.

Buffalo Bitter -Belgian Ale – 8%

Gefilterd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Romige witte schuimkraag. Het heeft een fris hoppig aroma. Zacht bittere smaak die sterker wordt in de nasmaak en vrij lang blijft hangen, maar nooit teveel.

Bufo – 4.8% uit voorraad

Bufo is een fijn gehopt blond volmoutbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De bitterheid benadert die van pils. Voor een bier met minder alcohol is het toch zeer smaakvol door het gebruik van de Nieuw-Zeelandse hop Nelson Sauvin, een aromahop die moeilijk te krijgen is. Het aroma wordt omschreven als zeer fruitig (citrus, stekelbes, passievrucht, mango en perzik) die eigen is aan de sauvignon blanc druif.

Cuvée Mam’zelle -8,5% uit voorraad

Blond bier met een fruitig aroma (perziken), een licht zurige toets is te onderscheiden. Het heeft een fruitige, wijnachtige smaak, men onderscheidt witte druiven en citrus. Deze cuvée heeft een aantal maanden op eiken wijnvaten gerijpt en heeft daardoor een diepe maar zacht-bittere tannine in de afdronk.

Cuvée Nelson – 6% uit voorraad

De naam refereert naar de gebruikte Nieuw-Zeelandse hop “Nelson Sauvin”. Deze hop presenteert een fruitig, tropisch profiel met toetsen van lychee en mango. De hop bevat ook typische citrustoetsen. Het is een blond en wazig bier.

De Legende – 7%

Blond, zachtgehopt bier met een pittige volmondige smaak.

Delirium Tremens – 8,5%

Bleekblond bier met een stabiele witte schuimkraag. De geur is licht moutig, flinke touch alcohol en kruidig. Het heeft een ronde smaak met een flinke scheut alcohol. De afdronk is lang en droogbitter.

Den Alternatief – 5% uit voorraad

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is niet gepasteuriseerd en heeft dus smaakevolutie. De smaak doet denken aan pils maar dan moutiger, voller en hoppiger. Het is een alternatief voor wie graag een lekker gezond en licht bier drinkt maar niet wil inboeten op smaak en kwaliteit. Het is een zeer goede dorstlesser. De kleur is blond en het beschikt over een stevige schuimkraag. Het bier is gemaakt van alleen water, mout, 3 soorten hop en gist. Geen andere toevoegingen. Een doordrink bier met karakter.

Den Bangelijke – 8,4%

Het bier is ondanks zijn alcoholpercentage vlot drinkbaar. De neus is zeer zacht en uitnodigend met rijke mouttoetsen. Men neemt tevens fijne toetsen van vanille en hout weer. Men proeft de mouten en de fijne smaak van Saazhop.

Den Halse Tuimelaar – 8%

Blonde tripel met een verrassend boeiend smaakprofiel. Hoge aromatische intensiteit, dit geeft bovendien een hogere volmondigheid. Karakteristieke hoppen geven dit bier een rijk geur en smaak.

De Poes – 8%

Blond, ongefilterd bier. Het bier is fruitig met lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.

Désir – 6,5%

Blond vlot drinkbaar bier. Het heeft een vol karamel romig aroma met een fijne bitterheid. Het heeft een zachte volle afdronk.

Dief Gold – 8%

Het is een sterk blond bier. Het heeft een licht zoete neus. De smaak is eveneens zoet tot licht bitter. Koriander en citrus in de body. Mooie evenwichtige afdronk. In de afdronk blijft smaak van gist wat hangen, drinkt droog weg. Zeer gebalanceerd bier.

Dief Silver – 6,5% uit voorraad

Licht zoetig blond bier van hoge gisting met een fruitige-kruidige toets.

Dragora – 7%

Blond bier met de geur van tropisch fruit. Het heeft een zachte smaak en een lichtbittere afdronk.

Druppel Hop – 8,5%

Goudblond bier met een uitermate lekker hoparoma dat fris, exotisch fruitig, floraal en zomers in de neus prikkelt. Fris gehopt en exotisch fruitig (passievrucht, citrus) van smaak, met een hopbitterheid die op de voorgrond staat en het karakter van dit bier volledig bepaalt. Erg droog in de nasmaak.

Eden Blond – 7%

Een fris troebel 4-granen bier met een lichhoppige geur en smaak.

 

Enfant Terriple -8,2%

Het is een “duivels” zonnig blond bier met een speelse neus. Een fijne bitterheid met een lichtfijne citrustoets wordt omkranst met een sober kruidige moutsmaak. De aangename bitterheid blijft lang hangen. Voor genieters met een frisse kijk op het leven…

Escort Deluxe 2016 – 8%

Blonde gose met duindoorn. Dit bier is een mix van zoet, zuur, bitter en zout. Gebrouwen volgens een oude Duitse bierstijl uit de streek van Leipzig.

Extase Double IPA – 8.5% uit voorraad

Belgische blonde IPA van hoge gisting, dry-hopped, met nagisting in de fles. Bevat niet minder dan 14 hopsoorten (Europese en Amerikaanse). Hoppige geur met pompelmoestoets. Idem wat betreft smaak : pompelmoes(zeste), uitgesproken bitter met een romig mondgevoel. Vrij droge en erg bittere nasmaak doch met een klein zoetig accent dat voor een aangename volmondigheid zorgt. Het won op het Zythos Bierfestival 2013 de Consumententrofee.

Finesse – 8,5% uit voorraad

Finesse, een fruitige en tegelijk kruidige tripel, met een zachte aangename bitterheid en een volmondige smaak.  Finesse is een degustatiebier met klasse. Een volmout bier, gemaakt van gerste-, tarwe- en roggemout. 3 soorten duitse nobelhop, en een ruime rijping tesamen met pijnboomhars geven dit bier zijn uitzonderlijke smaak en klasse.

Flodder – 8%

Bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het is goudblond met een mooie dichte witte kop, romige schuimkraag. De eerste aanzet is licht zoet. Een fijne hop- en fruitige smaak. In de afdronk is nog een lichte nabitterheid te proeven.

Flurk – 8%

Stevig blond bier, lekker gehopt met een volle schuimkraag, op smaak gebracht met een fijne selectie kruiden en specerijen.

Flurk Hopper – 6%

Fris goudblond bier, type IPA. Het zomers aroma van citrus en tropisch fruit komt van de dryhopping met 5 Amerikaanse hoppen

Fort Lapin Hoplapin – 6%

Blond bier met een romige ivoren schuimkraag. Het heeft een moutige geur met kruidige toetsen. De smaak is bitter en ook hier neemt men toetsen van bloemen en kruiden waar. De afdronk is eerder droog.

Fort Lapin 8 Tripel – 8%

Deze blonde tripel heeft iets van een witbier door de toevoeging van koriander en tarwemout. Het is een mooi gebalanceerde en makkelijke doordrinker. De gebruikte hopsoorten zijn Admiral en Styrian Golding.

Full of Hops White IPA – 5,3%

Artisanaal Belgische/Spaanse “White IPA”, blond (tarwe)bier. Fruitig aroma, sterk geparfumeerd. Zeer fruitig (lychee, exotisch) van smaak, zacht gemout en mooi bitter. De nasmaak is fruitig, bitter en droog.

Gageleer – 7.5% uit voorraad

Het is een goudkleurig bier met een mooie witte schuimkraag. Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten, het fijnste gerstemout en gagel uit de Liereman. Er worden geen additieven of bewaarmiddelen aan toegevoegd. Het is ongepasteuriseerd en is daardoor zuiver en natuurlijk. Gageleer ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles. Er is een prettig evenwicht tussen het moutige, ietwat zoetige, fruitige en kruidige aroma en een subtiele bitterheid. De smaak van de gagel is kenmerkend en uniek kruidig met een toets van peper en eucalyptus.

Galea Grand Cru – 9,5%

Is een edel blond bier van hoge gisting. Het is fris en dorstlessend met een volle smaak dankzij de tarwe en de alcohol. Het heeft een aangename bitterheid in de afdronk die lichtjes droog is.

Giesbaargs Muurken Blond – 7% uit voorraad

Belgisch blond bier van hoge gisting met hergisting op fles, ongefilterd. Gemout in de neus met een zacht floraal en fruitige geur, (citrus) gehopt. De eerste aanzet van smaak is zoet (doch niet overdreven) en fruitig, gevolgd door een vrij stevige bitterheid die naar de voorgrond treedt en lekker hoppig blijft hangen in de nasmaak. Deze afdronk is best droog ondanks de nog steeds zacht, zoete ondertoon.

Goedendag – 8%

Dit bier behoort tot het type zwaar blonde bieren. Het is van hoge gisting met nagisting op de fles. Dit lichtblonde bier vormt een mooie stevige schuimkraag. In het aroma is fruitigheid waarneembaar die aan rijpe banaan doet denken, samen met een florale hoppigheid. In de smaak is deze fruitig- en hoppigheid oo terug te vinden. Deze wordt mooi ondersteund door een zachte, edele bitterheid.

Goliath Blond – 6%

Blond wazig bier met een witte schuimkraag. Het heeft een fris aroma, het is moutig met licht gistige prikkels. De smaak is vanaf de eerste slok aangenaam lekker. Fris bier met een smaakvolle fruitigheid met in de achtergrond een geringe bitterheid. Het is tevens kruidig met een minieme pepertoets. De afdronk is fruitig. Een echte dorstlesser.

Goliath Tripel – 9%

Goudblond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Het is zowel fruitig als kruidig. Het is een goed uitgebalanceerd bier. Redelijk bitter.

Gouden Arend – 9%

Is een sterk goudblond degustatiebier met een verrassend pittig en hoppig karakter, speciaal in exclusieve en gelimiteerde oplage gebrouwen voor de 125ste verjaardag van deze brouwerij. Het wordt afgevuld in unieke bedrukte flessen. De naam is een eerbetoon aan de stichter Gustave De Ryck, die in 1886 Brouwerij De Ryck oprichtte onder de naam Brouwerij De Gouden Arend, na 125 jaar verwelkomen we hem terug thuis.

Gouden Carolus Hopsinjoor – 8% uit voorraad

Sterk blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Gecentrifugeerd, gepasteuriseerd en ongefilterd. Men heeft 5 hopsoorten gebruikt (op een verschillend tijdstip gefractioneerd voor een optimaal aroma). Frisse hopgeur met een vleugje karamel. Vrij (hop)bitter, doch met een fijne zoetige touch, wat zorgt voor een lekker volmondig gevoel.

Gouden Carolus Tripel – 9%

Goudgeel speciaalbier van hoge gisting met hergisting op fles. Fruitige hop- en moutgeur. Vrij zoet voor een tripel, met een fris zurige toets en bittere nasmaak in de achtergrond. De alcoholsmaak overheerst maar is niet storend.

Gulden Spoor Blond – 4,5%

Goudgeel bier gebrouwen met 3 verschillende graansoorten. Het subtiele aroma is licht hoppig, met frisse exotische tinten van mango en sinaasappel. De smaak is een combinatie tussen bitter en zoet en eindigt met een verfrissende hopbitterheid. Ideaal als aperitief.

Gulden Spoor IPA – 7%

Hoogblond bier gebrouwen met verschillende Belgische hoppen. De geur heeft een ronde hoppigheid, variërend van fruitige mango en citrus tot kruidigheid met een gepeperde indruk. Het heeft een open smaakpallet van sterke bittere tot zachte fruitige toetsen.

Gulden Spoor Tripel – 8%

Koperblond bier, de vele kruiden en verschillende varianten aromahop geven dit bier zijn volle smaakbeleving. De geur is verrassend hoppig en heeft zeer kruidige toetsen. De smaak is volmondig met een aangename alcoholgloed. Na de kruidigheid volgt een zachte bitterheid die een intense smaakevolutie verzorgd.

Harvest Moon – 6,1%

Makkelijk drinkende Pale Ale met lichte kopergloed. De volmondige mouten en granen bieden een evenwichtige basis voor de delicate Tomahawk-bitterheid en de kruidige fruittoetsen van de Vanguard en El Dorado dry-hopping. Hergist op de fles geeft dit bier een ronde smaak met een mooie droge afdronk.

HertenHeer – 6,5%

Gemout en zacht fruitig van geur, vrij grassig/hooi gehopt, met een subtiele kruidigheid in de neus. De smaak is uitgesproken bitter. Het heeft een droge, bittere afdronk.

Hip Hop Orange Crush – 6%

Blonde IPA waaraan sinaasappelschillen zijn toegevoegd. De gebruikte hoppen zijn : Cascade en Citra, hierdoor krijgt het bier een citrusachtige geur en smaak.

Hof ten Dormaal Wit Goud – 8% uit voorraad

‘Wit Goud’ is de toepasselijke naam voor het enige echte witloofbier. De bittere smaak wordt behouden door gedroogde witloofwortel toe te voegen tijdens het laatste halfuur van het brouwproces.

Holsbeekse Lentetripel – 8,5%

Typisch seizoensbier, driegranen tripel. Het wordt gebrouwen met gerstemout, tarwe en haver en heeft een specifiek hoppig aroma en afdronk. Bier met smaakevolutie.

Hik Blond 6,5% uit voorraad

Goudblond bier met een stevige schuimkraag met heel fijne bellen. Het heeft arom’s van groene appels en hop. De nasmaak blijft lang hangen met wat bitterheid. Er werden geen additieven aan toegevoegd.

Hop – a – Billy – 6%

Saison gedryhopped met citra en/of Simcoe. Droog en uitgesproken citrus hoppig. De smaak is niet echt bitter maar wel tongstrelend wrang.

Hopjutter Triple Hop – 7,3% uit voorraad

Dit bier is een blonde “American style” IPA. Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten creeërden we een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk. Het is een bier dat zich vlot laat drinken en toegankelijk is voor iedereen of gewoon om lekker van te genieten.

Hop-ruiter – 8%

Blonde tripel van hoge gisting met nagisting in de fles, het bevat een mooie witte schuimkraag. Het bier wordt gebrouwen met Amerikaanse hop en bevat koriander. Het heeft een fijne, fruitige en iets kruidige neus. Licht droge afdronk met bijzonder hoparoma. Dry-Hopping werd hier toegepast.

Hopschepper – 7% uit voorraad

Indian Pale Ale (IPA) van hoge gisting met hergisting op de fles. Sterk gehopt bier met aangename citrusaroma’s. Verfrissend en vol in de mond, meer citrus naar het einde toe. Het heeft een lange afdronk eindigend met een pompelmoesbittertje.

Hop, The Brewer – 6,5% uit voorraad

Koperkleurig bier met een volle romige schuimkraag. De neus biedt zoete mouttoetsen met florale tinten, aroma’s van citrus en banaan komen afwisselend naar boven. Het bier heeft een redelijk stevige body. De smaak is lichtzoet met een lichte bitterheid en florale toetsen. Een droge lichtbittere afdronk. Lekkere doordrinker en dorstlesser.

Jambe-de-Bois – 8% uit voorraad

Ambachtelijk blond bier met een vrij neutrale neus, lichte hoppigheid. Krachtige bittersmaak door de gebruikte hop en gist. Het heeft een lange nasmaak.

Jessenhofke MAYA – 6%

Lichtblond sprankelend bier met een licht kruidige geur. De smaak begint kruidig en zoet. Na het kruidige en zoete eindigt het bier bitter en lichtelijk droog.

Jessenhofke PMPRNL – 8%

Blonde kruidige tripel met een licht rode schijn. De toegevoegde kruiden zijn pimpernel, hysop, tijm, bonenkruid en mirte. De aroma’s van citrus en aarde deinen uit in een droge bitterheid die lang blijft duren.

Jessenhofke TRPL – 8%

Verkozen tot beste Limburgs amateur brouwsel in 2002. Dit bier heeft een harmonieuze smaak- en geursensatie waarin zowel droog mondgevoel, bitterheid, kruidigheid als zoetigheid in evenwicht zijn.

Kalle – 8% uit voorraad

Vele kruiden en verschillende varianten aromahop geven dit korenblonde bier zijn volle smaakbeleving. De geur is happig en heeft zeer kruidige toetsen. Deze tripel is perfect in balans van bitter, zoet en kruidig.

Kameleon Ginseng Bio – 6,5% uit voorraad

Kameleon Ginseng is een blond bier dat goed gehopt is, vandaar zijn droge afdronk. Er is een vleugje ginseng aan toegevoegd dat de naam ‘prestatieverhogend’ draagt. Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven.

Kameleon Tripel Bio – 8,5% uit voorraad

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Fruitig met bittere nasmaak.

Kapittel Tripel Abt – 10%

Blond bier met een bloemig en fruitig (perzik) aroma. De smaak is zeer licht bitter doch vooral alcohol zoetig met een fruitig karakter. Volmondig.

Keikoppenbier – 6,1% uit voorraad

Het is een donkerblond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt met 3 verschillende hopsoorten. De combinatie van deze hopvariëteiten geven het bier een subtiele hoppigheid en maken het een prima dorstlesser.

Kempisch Vuur Hoppergod – 6%

Dit is een blonde IPA ( geen echte IPA vermits er geen Pale-Ale mout werd gebruikt, maar enkel Pilsmout). Het is heel licht van kleur. Het is een vlot doordrinkbaar bier en zoals de naam laat vermoeden, is het een redelijk sterk gehopt bier. Twee soorten bitterhop zorgen dan ook voor een stevige basisbitterheid. Maar het venijn zit hem in de staart, naast de 2 bitterhoppen zijn er ook 3 verschillende aromahoppen gebruikt die elk op een ander tijdstip werden toegevoegd. Dit laat zich proeven in de afdronk. Elke hop geeft zijn specifiek aroma vrij op een ander ogenblik zodat je oneindig lang kan genieten van de nabitterheid van dit heerlijke bier.

Kempisch Vuur Tripel – 7,50%

Is een blond vier-granenbier van hoge gisting met hergisting op fles. De kleine hoeveelheid tarwemout zorgt, door zijn gehalte aan eiwitten, voor een stevige stabiele schuimkraag. Het  is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een aangename volmondigheid, veroorzaakt door de ideale mengeling van vier verschillende granen. De fruitige, volle smaak wordt onmiddellijk gevolgd door een complexe, harmonieuze afdronk. Verantwoordelijk hiervoor zijn 2 hop-variëteiten; Magnum zorgt voor de bitterheid en Kent, door de late toevoeging, voor een extra hoparoma. Tenslotte ontdek je ook nog een uitgelezen kruidenmengeling, die juist dat ietsje meer geeft dan hop alleen.

Kempisch Vuur Winter – 9%

Dit bier heeft een goudblonde kleur. Door de gebruikte hop en kruiden krijgt dit bier zijn typische kruidige smaak. Verwarmend winterbier.

Kempisch Vuur Winter Oak Barrel Aged – 9%

Zwaar zoet, kruidig en houtig aroma. Zachte aanhef met een hout-zurige smaak die overgaat in een warm mondgevoel dat zich vermengd met een zachte bitterheid in de afdronk.

Kludde – 7%

Mooi helder blond bier met een zoete, moutige geur. De smaak is stevig bitter die blijft hangen. Mooi in balans.

KoekeDam – 6,5%

Blond verfrissende saison met een eigen interpretatie door toevoeging van Franse saisongist. Een Amerikaanse hopsoort en een kleine hoeveelheid speltmout zorgt voor een frisse ondertoon.

 De Vlier Blond – 7,5%

Kessel Blond is een strogeel bier met een dikke sluier en een wandklevende witte schuimkraag. In de neus is het fris, met hop, appels en citrus. Na een neutrale smaakaanzet komt een tintelende fruitigheid, een toets van honing en een licht hoppige afdronk.

Krab – 5,2%

Blond oerbier bedoeld voor iedere dorstige drinker. Het heeft een licht kruidig aroma en een zeer verrassend bittertje. Vlot drinkbaar bier.

Kwets – 6,8%

Blond bier met een mooie dikke witte schuimkraag. Het aroma is kruidig met lichte happige toetsen. De aanzet is zoet waarna de smaak overgaat naar een zekere kruidigheid (peper en kruidnagel). Om te eindigen in een mooie bitterheid.

Kwibus blond – 6,4% uit voorraad

Kwibus Blond wordt gebrouwen op ambachtelijke wijze volgens de oude traditie met water, mout, hop en gist. Door zijn tweede gisting in de fles wordt het Kwibus bier op natuurlijke wijze gerijpt tot een fris en evenwichtig bier met een uitstekend boeket, een zachte smaak van mout en een gehopte afdronk. Het is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles met smaakevolutie. Dit bier heeft een mooi, stabiel en wandklevend schuim.

Kwibus Tripel – 8,5%

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Dit bier wordt gebrouwen volgens de oude traditie, enkel met 4 basisingrediënten. De gebruikte graansoorten geven dit bier een fruitige en kruidige geur. Het is niet zoet van smaak en heeft een aangename bittere afdronk.

La Corne Blonde – 5,9% uit voorraad

Blond bier van hoge gisting. Fris fruitig (citrus)aroma. De smaak is uitgesproken (hop)bitter met volmondige afdronk die lang blijft hangen, doch vrij toegankelijk blijft.

La Guillotine – 8,5%

Goudblond meergranenbier. In de complexe geur ontwaren we een citrusachtig aroma gevolgd door hoparoma’s van Saaz, Brewers Gold en Amarillo. De eerste aanzet van de smaak is zoetig, komende van de aanwezige alcohol. De intense smaak en volmondigheid maskeren de aanwezigheid van de hoge bitterheid.

Lamme Goedzak – 7%

Lamme Goedzak, uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Het is vrij aromatisch met iets fruitigs.  Zachte, volle smaak met evenwichtige zoete, karamelachtige fijnbittere componenten.

Lienne Blonde – 7% uit voorraad

Deze blonde-amber is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is gebrouwen met 2 soorten licht gekleurde, gebrande mout en 3 soorten hop. De hop brengt de karakteristieke bitterheid en een subtiel vleugje citrusvruchtenaroma.

Liza Bio Tripel – 8,5%

Troebel blond bier dat ondermeer kruiden en honing bevat. De smaak is krachtig, happig en fris, licht zoet met iets van citroen en thee.

Lucifer – 8% uit voorraad

Sterk Belgisch blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Gecentrifugeerd, gepasteuriseerd en gefilterd. Fruitig en gemout aroma met een kleine alcoholtoets en een kruidig (kardemom) accent. Volmondig en eerder (alcohol)zoet doch net niet overdreven. Fijn gemout en fruitig met zelfs een hoppige bitterheid aanwezig en een droge nasmaak.

Luvanium Blond – 7,2%

Ruwe tarwe en haver geven het bier een frisse, ronde en romige smaak. De zachte Belgische hop zorgt voor een mild aroma.

Luvanium Cuyt – 6,5%

Het is een troebel wit, verfrissend, kruidig bier dat wordt gebrouwen met 45% haver, traditionele vloermout, ruwe tarwe en Belgische hop. Dit bier is in België uniek in zijn soort.

Madame Goliath – 6%

Blond, zacht zoet bier. Het heeft een mooie ronde smaak met toetsen van exotisch fruit (lychees), afkomstig van de gebruikte hop.

Maeght van Gottem- 6,5% uit voorraad

Goudblond ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier van hoge gisting. Dit bier heeft een uniek hoparoma vanwege de dry-hopping voor het bottelen. Iedere fles bevat een hopbelletje uit Vlamertinge.

Malheur – 10%

Dit bier wordt ook wel Malheur Millennium genoemd omdat het namelijk in het jaar 2000 op de markt werd gebracht. Het aroma is rozenachtig, perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het heeft een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk.

Mc Thals – 9,5% uit voorraad

Mc Thals is een blond bier met typische aroma’s  zoals  die ook in whisky voorkomen : vanille en eikenhout.

Melchior Bourbon Barrel – 11,5%

Dit bier heeft een rijping van enkele maanden ondergaan op een Bourbon Barrel en werd afgevuld zonder nagisting op fles. Het is een heel complex bier geworden. Geur en smaak van vanille, noten, rozijnen en karamel. Dit bier heeft tevens een stevige body en een zeer lange afdronk.

Meneer – 7,5% uit voorraad

Licht geel van kleur met een witte schuimkraag, een beetje wazig. De neus laat ons een kruidig aroma opsnuiven, licht hoppig en een tikkeltje grassig. De smaak is kruidig. Het heeft een soort medicinaal smaakje maar in de positieve zin. Waarschijnlijk zijn de fijne toetsjes van munt de bewuste oorzaak. ook fruitige piekjes. In de achtergrond een mooie bitterheid. Een bier met een ander smakenpalet of dat we gewoon zijn. een pittig fris biertje.

Mongozo Premium Pilsener – 5%

Glutenvrij bio-pilsbier. Fris (pils)moutig aroma. Moutig van smaak met een aanwezige bitterheid die weinig tot fel aanwezig is en zacht uitvloeit. Lekker als doordrinker dankzij de droge afdronk. Won de World Beer Award in 2012.

Morpheus Extra – 7,10% uit voorraad

Bier gebrouwen met 3 verschillende moutsoorten en 2 hopsoorten. Het is een bitter, hoppig bier. Het is erg toegangelijk, met net dat tikkeltje meer karakter.

Morpheus Tripel – 8,7% uit voorraad

Deze tripel is een troebel blond bier met een zwaar bittere neus. In de mond herken je een zware bittere moutsmaak.

Naked Ladies – 4,4% uit voorraad

Blond bier van hoge gisting. Het werd gebrouwen in samenwerking met Twickenham Fine Ales (GB). In de geur neemt men groene en zure appels waar. Het heeft een droge, licht fruitige smaak. Een verfrissend biertje.

Nen Trapper – 7%

Donkerblond, volmondig bier met een prettig evenwicht tussen moutige, ietwat zoete en fruitige aroma’s met een subtiele bitterheid in de afdronk. De selectie van de mout geeft dit bier zijn specifieke aroma en smaak.

Ne Veurvechter – 8,5%

Donkergoud in kleur met volle mout- en hoparoma’s. De rijke karamelmout zorgt voor een subtiel zoetje en een stevig full-body bier. De Belgische en Amerikaanse hoppen voegen de citrusaroma’s toe die met hun aangename bitterheid het bier perfect in balans brengen.

Netebuk – 6,5% uit voorraad

Artisanaal blond bier met een zacht fruitige en floraal gehopte geur. Uitgesproken fruitig van smaak doch met een bitterheid die sterker wordt in de afdronk en nasmaak.

Nivoo – 7% uit voorraad

Het is een goudgeel bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Laat u verrassen door dit licht troebel volmondig bier met moutige neus en het sluimerende kruidige aroma van de gebruikte hopsoorten. De zachte afdronk met aangename moutige zoetheid zorgt voor een vol karakter en een subtiele bitterheid.

Noblesse – 5,5% uit voorraad

Noblesse is een blond bier van hoge gisting met een pittige afdronk en een zachte nasmaak met rijping op fles. Het is een stevig gehopt bier met een goede combinatie van kruidige/bittere en zachtzoete nuances. 

Noblesse extra-ordinaire – 7% uit voorraad

Noblesse Extra-Ordinaire is gehopt met 5 soorten hop, op 4 verschillende tijdstippen, op drie verschillende manieren. Het bier is donker goudgeel met dichte schuimkraag. Een uitgesproken fruitigheid en een zachte aangename langdurige bitterheid. Bier met uitgesproken hopkarakter door de dryhopping.

NOORDerbierke – 8,1% uit voorraad

Het aroma is verfrissend, hoppig en fruitig. De smaak is volmondig, citruszoete hoppigheid en een aromahoppig mondgevoel (dryhopping). Het bier heeft een karaktervolle, aangename bittere afdronk.

Norman – 7% uit voorraad

Donkerblond bier van hoge gisting gebrouwen met 4 moutsoorten en 5 hopsoorten. Door het gebruik van deze uitgekozen hopvariëteiten neem je een fruitig aroma waar. De smaak evolueert van zacht zoet met een lichte hopbittere toets naar een stevige hopbitterheid in de afdronk.

Ondinneke – 8% uit voorraad

Goudblond en lichtgesluierd, sterke pareling, stevige schuimkraag en de smaak is fruitig en zacht bitter in de neus, bitter en karamelmout in evenwicht in de mond, lange zachte bittere afdronk.

Orvélo Tripel – 7,5%

Het is een levend streekbier uit de Schelde Dender Vallei en genoot een nagisting op fles met geselecteerde gist. Bij het schenken ervaar je bij deze volmout tripel een boeket van florale hop & kruiden. De eerste slok smaakt fris en kruidig, gevolgd door een aroma dat Zuiderse gevoelens opwekt. Op het einde ervaar je het obligate bittertje dat lekker lang blijft hangen.

Ouwen Duiker – 7%

Artisanale Pale Ale met een fris aroma door de subtiele citrustoets. Mooi gehopt van smaak, zonder overdreven te zijn. Overwegend (hop)bitter, intens en licht kruidig, met in de verte iets van exotisch fruit.

Paix-Dieu -10% uit voorraad

Dit unieke bier wordt enkel gebrouwen tijdens volle maan in zeer beperkte hoeveelheden. Het is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het heeft een mooie, volle witte schuimkraag. Het heeft een volle, evenwichtige en verfrissende smaak.

Paljas Blond – 6%

Traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen (Magnum, Stryrian, Kent en Saaz) zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma.

Paljas IPA – 6%

Deze Paljas is gebrouwen met 100% pale mouten. De 4 geselecteerde hoppen (Tomahawk, Cascade, Saaz en Amarillo) geven een fris happig aroma en een zekere bitterheid. Het bier is tevens droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen.

Paljas Saison – 6%

Zomers lichtblond degustatiebier. Het is zeer vlot drinkbaar. Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid. Dit bier is dan ook 3 keer gehopt ondermeer met de Citra hop, dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit bier.

Pater Lieven Blond – 6,5%

Dit bleekgeel bier heeft een rustige koolzuurpareling die fijn, wit schuim geeft. Het bier geurt aangenaam : mout en bloemen vechten om de aandacht, terwijl ook een lichte kruidige bitterheid waarneembaar is. De smaak is lichtzoet en zacht bitter tegelijk. De afdronk is droog en wordt gekenmerkt door een scherpe bitterheid die aan pompelmoes doet denken. Dit bier is van hoge gisting met hergisting in de fles.

Pater Lieven Tripel – 8%

Deze tripel is bleekamber en heeft een mooie schuimkraag die zich tussen wit en gebroken wit situeert. Een kruidige bitterheid overheerst de geur, aangevuld met florale toetsen. Eerst komen lichtzoete accenten van mout en alcohol opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intense bitterheid die ook de lange afdronk overheerst. Dit bier is van hoge gisting met hergisting in de fles.

Paternoster Tripel – 8%

Goudkleurige tripel gebrouwen met meerdere mout- en hopsoorten en enkele kruiden. Het heeft een ronde en volle smaak, een beetje zoetig aan het begin en bitter in de afdronk. De kruiden zijn subtiel aanwezig en ronden het geheel af.

Piraat Tripel Hop – 10,5% uit voorraad

Voor de productie van dit bier werden 4 extra hopsoorten toegevoegd aan de klassieke Piraat. Het sterke hoparoma is afkomstig van de cascade hops die worden gebruikt tijdens de dryhopping. Deze tripel heeft een zeer droge afdronk.

Platteau – 4,5%

Donkerblond bier met een subtiel aroma van verse mout en vers brood. Hoppige toetsen van Amarillo. De smaak is moutig  met een geringe bitterheid die intenser wordt. Het bier heeft een mooie frisse body. Bittere afdronk.

Poperings Hommelbier – 7,5%

Het is een goudblond , ongefilterd bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Het wordt gebrouwen met 3 soorten Poperingse hop (waaronder Brewers’ Gold en Hallertau). Het is een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop. Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil en komijn waar te nemen. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd.

Préaris Blond – 6%

Dit verfrissend blond bier gebrouwen met Amerikaanse hoppen heeft een citrus aroma en een fijne hoppige neus. De smaak is moutig en fruitig met een licht bittere droge afdronk.

Préaris X-mas – 5% uit voorraad

Buitenbeentje onder de Kerstbieren. Goudblond, laag alcoholisch bier gebrouwen met Target, Belma en Ella hoppen.

Puitenkop – 5,4% uit voorraad

Donkerblonde Ale met een bitter karakter. Het heeft een moutig aroma met toetsen van karamel en mokka. In de smaak neemt men eveneens mokka, melkchocolade en sinaasappelschil waar.

Quintine Blonde – 8%

Donker blond gesluierd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is ongefilterd. Het heeft een witte, dikke romige schuimkraag. Het bevat een aangenaam gist en mout aroma, met heel diep fruitige toetsen. De smaak is moutig, ietsje zurig, ook bittere toetsen. Het heeft een fris en fruitig mondgevoel en een droge lekkere bittere afdronk.

Quinto – 5%

Goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het is gebaseerd op het recept van Vicaris Tripel, daardoor neemt het haar zachtheid en toegankelijkheid over. Het bevat een rijk aroma, heeft een romige schuimkraag en slechts een laag alcoholpercentage. Kortom een smaakvolle, zomerse doordrinker. Het is tevens ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Ragnaröck – 5,5%

Blond, licht bier met een fruitige geur en een licht moutige smaak en een lichtbittere afdronk.

Rebelle Blond – 6.5% uit voorraad

Een troebelig lichtblond bier met een stevige, witte schuimkraag en matig gistdepot. Het heeft een moutzoet, kruidig en peperig aroma. Een vleugje pompelmoes, afkomstig van de hop, vervolledigt de geur. Volmoutig bier in combinatie met een aangename bittering van hop, peperig en een goede CO2-prikkeling op de tong. Een vrij droge, gistige afdronk zorgt voor een mooi uitvloeiend geheel.

Redenaar – 6,5% uit voorraad

Donkerblond en troebel bier gebrouwen op een natuurlijke, artisanale manier. Men gebruikt 6 mouten en 3 verschillende hoppen. Terwijl de volmondige zachte mottige smaken, die primeren in de hoofdsmaak, doen denken aan een degustatiebier. Zorgt de lichtbittere, zoete en droge afdronk voor een heerlijk doordrinkbier.

Reus – 6,8%

Stevige blonde met een kruidige en ietwat bosbes-achtig karakter. De gebruikte hop is Brewers Gold die gebruikt is als dryhop.

Riebedebie – 9%

Blond helder bier met een stabiele witte schuimkraag. Het heeft een fruitig aroma (perzik, sinaas), hoppig, floraal, biscuits. De smaak is zoet, moutig, kruidig, fruitig met een zachtbittere afdronk.

Robiaantje – 6%

Aangenaam blond bier dat meer body bezit dan een doorsneepils. De geur is fijn hoppig, met ook aroma’s van gist, hooi en citroengras. In de mond smaakt hij heel limoenfris met sinaaszeste, hoppig en vrij romig, plus een licht kruidig bittertje in de afdronk.

Saison 1858 – 6,4% uit voorraad

Deze blonde Saison is ongefilterd met een hint van tarwe en een sterke bitterheid. Het heeft een fruitige (citrus) en hoppige neus. De smaak is fris, behoorlijk bitter, hoppig en met een fruitige afdronk. Het is een heerlijk verfrissend bier.

Saison Dupont Biologique – 5,5%

Vrij zacht, licht gehopt in de neus en mond, met een lekkere zoet-bittere balans. Vrij volmondig en erg smaakvol.

Sanderijn – 7,5%

Blonde saison met de lekkere geur van Saison gist en fruitige hoppen. Mooie evenwichtige smaak tussen hopbitterheid en lichtvoetige toetsen. Zeer verfrissend.

Schalkse 10 – 10%

Wazig donkerblond bier met een zoet, fruitig aroma met moutige toetsen. Volmondige lichtzoete smaak. Het bier werd vergist met gist van Chimay.

Scheldepils – 5%

Deze pilsener heeft een mooie blonde kleur en is heerlijk verfrissend van smaak.

 

Schieve Tripel – 7%

Zacht blond bier op fles gerijpt. Tedere, licht hoppige smaak. Matig gekruid met koriander, sinaas en kruidnagel. Dorstlessend, verfrissend met een aangename afdronk.

SchuppenBoer – 8,5%

Tripel met een fruitige geur. Fruitig (banaan, perzik, abrikoos, citrus), floraal (honing) en zoetig van smaak met een lichte bitterheid en fijne koriandertoets. Volmondig.

SchuppenBoer Wine Barrel Aged – 8%

Deze tripel heeft enkele maanden gelagerd op vaten van de wijn Monastrell Dulce van het Spaanse wijnhuis Bodegas Castano uit Murcia.

Sint Canarus Tripel – 7,5%

Goudblonde heldere doordrinktripel. Hij is evenwichtig, zacht bitter en fruitig. Tevens is hij kruidig en gehopt met hop uit Poperinge. Het brouwproces verloopt volledig natuurlijk zonder toevoegingen van om het even wat. Er is nagisting in de fles.

Sint Idesbald Blond – 6,5%

Goudblond bier met een complexe neus, men neemt toetsen van jenever, limoen, koriander en hop waar. De smaak is fris, zacht, volmondig en een evenwichtige kruidigheid. De afdronk is eveneens zacht en licht bitter.

Sint Idesbald Tripel – 9% uit voorraad

Goud blonde tripel met moutige en fruitige aroma’s met toetsen van honing alsook licht kruidig. De aanzet is zeer vol van smaak, met terug de honing en een touch van peper. De afdronk is harmonieus tussen het moutige, fruitige en de goede bitterheid. Complex bier met een sterk karakter.

Sint Stefanus Grand Cru – 9% uit voorraad

Belgian Strong Ale. Helder blond bier. Droog citrus aroma, een beetje gistig. De smaak wordt hoofdzakelijk bepaald door de gebruikte granen (moutig) met een lichte toets van rijp fruit. De nasmaak doet denken aan zure appel met een mooie hop-finish.

Slaapmutske Blond – 6,4% uit voorraad

Het is een blond volmout bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De zachte, malse smaak wordt bekomen door het gebruik van pilsmout en tarwemout. Bij het uitschenken van het bier komt een fijn aromatisch hoparoma vrij. Dit licht, citrusachtige aroma vloeit voort uit het gebruik van een zeer sterk aromatische Amerikaanse hopvariëteit. Dit blond bier heeft een aangename volmout smaak en een mooi afgerond mondgevoel. De afdronk is zeer zacht en aangenaam bitterig.

Slaapmutske Hop Collection ft. Kent Goldings – 10% uit voorraad

Het is een vrij sterk alcoholisch single-hop bier van hoge gisting met een volle hopsmaak en een bloemig hoparoma. Dit goudkleurig bier is tevens hergist op de fles. Zowel de hoofdhopping als de dry-hopping gebeuren met Kent Goldings.

Slaapmutske Tripel – 8,1% uit voorraad

Deze tripel is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Voor dit brouwen van dit bier wordt gebruik gemaakt van pilsmout en kleurmout. Het frisse aroma en de pittige, bittere smaak wordt bekomen door het gebruik van twee sterke aromatische hopvariëteiten. De afdronk is moutig en vloeit uit in een aangenaam zachtbitter hopmondgevoel. De hergisting zorgt voor een fijne koolzuurpareling die de compacte stevige schuimkraag onderhoudt.

Steenuilke – 6,5%

Een blond degustatiebier ter ondersteuning van het steenuilproject in de Vlaamse Ardennen. Om de specificiteir van deze streek en dit kleine diertje te onderstrepen werden zorgvuldig kruiden uitgezocht die daar groeien. Deze geven het bier een heel eigen volmondig aroma en smaak. Winnaar van de zilveren medaille op de European Beer Star 2011 in de categorie Belgian Style Ale.

Strandgaper – 6,2%

Geel goudblond, ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier met een witte wandklevende schuimkraag. Het is een smaakvolle dorstlesser met bescheiden, zoetig aroma met een vleugje hop. Aangename, frisse, malse smaak. Mooie balans van bitter en zoet. Bescheiden bittere uitvloeiende nasmaak. Het is een bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Suzanne – 5%

Saison, de geselecteerde gist zorgt voor een 100% vergisting. Hierdoor is het bier kurkdroog en volledig suikervrij. Het romige mondgevoel en de lichtzurige toets zijn te wijten aan het gebruik van speltmout. De Europese hop Hallertau Blanc gebruikt voor de aromahopping zorgt voor een geur van rabarber en witte druiven.

Tamera – 9%

Lekkere, fruitige geur afkomstig van de gebruikte Citra-hop. Lichtzoete aanzet door de gebruikte blonde kandijsuiker. Mooi gebalanceerde tripel met lichtbittere afdronk.

Tank 7 Farmhouse Ale – 8,5%

Amerikaanse saison met een uitgesproken geur van verse hopbloemen (Magnum, Bravo en Amarillo). Hopbitter en citrusfris van smaak, met een lichte toets van pompelmoes. Zeer zacht, subtiel gepeperd en droog in de nasmaak.

Taras Boulba – 4,5% uit voorraad

Extra hoppig blond bier. Hoppig aroma met pompelmoes in de neus. Heeft een beetje een rokerige en aardse smaak, erg droog en vrij (hop)bitter, met kleine citrus accenten van alweer pompelmoes. Lekker met de restgist bij in je glas.

Ter Dolen Blond – 6,1% uit voorraad

Eerste Limburgs abdijbier. Het is een volmondig, fluweelzacht en onvergelijkbaar blond, lichtbitter en fruitig degustatiebier van hoge gisting. Dit bier wordt volgens het Reinheitsgebot gebrouwen met 2 soorten mout en 2 edele hopsoorten en door onze brouwmethode na gisting een volle zachte smaak krijgt. Het wordt gebrouwen met zuiver natuurlijke grondstoffen. In 2010 werd Ter Dolen Blond verkozen tot 3e beste Belgisch Abdijbier door “De Standaard”.

Ter Dolen Tripel – 8,1%

Volwaardige volmout tripel gebrouwen met 2 soorten mout en 2 soorten hop. Dit bier heeft een rijke volmondigheid.

 

Toeteler Special – 5,5% uit voorraad

Een eenmalig brouwsel voor 2012. Het witbier met late bloesem van de vlierbes, langere lagering en rijping in de kelder van de brouwerij. De aangename toetsen van het vlierhout zijn kenmerkend voor dit brouwsel;

Tripel D’Oude Caert – 8%

Het is een volmondig maar fluweelzacht bier. Dieze goudblonde tripel van hoge gisting heeft lichtbittere en fruitige toetsen. Het wordt gebrouwen met 2 moutsoorten en 2 edele hoppen. Het heeft een unieke volle en zachte smaak.

Tripel Kannunik – 8,2%

Sterk blond 4-granenbier (gerst, tarwe, haver en rogge) van hoge gisting. Het heeft een kruidig aroma (koriander) met een moutzoetige en fruitige (citrus) toets. Zoetmoutige en kruidige smaak. De afdronk is zacht, licht hopbitter en kruidig.

Tripel Klok 8,5%

Blonde tripel. Door gul gebruik van de fijnste hoppen krijgen we een pittig aroma. Dit moutige bier heeft door het gebruik van de typische gist een fruitige toets. Een echte dorstlesser.

Triporteur from Heaven – 6,2%

Hemels hoppig bier gebrouwen met huisgebakken mout. Het is een moderne versie van een traditionele Belgische hoppige ale. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. Het bier heeft smaakevolutie. Er wordt Belgische donkere en witte kandijsuiker aan toegevoegd.

Uitzet – 6,8%

Ambachtelijk gebrouwen blonde tripel van hoge gisting. Fris fruitig aroma met koriander, zachte (hop)bitterheid met fijne zoetige toetsen.

Vageblond Tripel – 8% uit voorraad

Dit is een goudgele tripel met een uitgesproken smaak en een licht fruitig aroma. Dit wordt bekomen door zijn typische gist, maar vooral door het gebruik van een specifieke Nieuw-Zeelandse bitterhop. Deze geeft aroma’s van kruisbes, grapefruit en toetsen van Sauvignon Blanc. De hergisting op fles zorgt voor een smaakevolutie tot enige jaren na het brouwen. Het ontstane bezinksel kan zonder bezwaar worden genuttigd.

Vals Paterke Goud – 5,3%

Een zuiver driemoutig bier met hergisting op de fles. Het gebruik van uitgelezen hop- en moutsoorten maakt van dit hoogwaardig bier een ware dorstlesser. Er worden geen chemische producten aan toegevoegd. Het heeft een aangename volle smaak.

Vals Paterke Tripel – 8,3%

Belgische tripel, 3-moutig blond bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Moutige neus. De smaak is zowel (mout)zoet als fruitig, met een zeer licht bittere afdronk en nasmaak.

Vicaris Tripel – 8,5%

Het is een elegant uitgebalanceerd zacht bier met een fruitige toets. Het is niet uitgesproken bitter en niet overdreven zoet, waardoor het zeer toegankelijk is voor iedereen. Het wordt gemaakt op basis van 1 moutsoort en zonder toevoeging van kruiden.

Vicaris Tripel Gueuze – 7%

Blend van gueuze en tripel. Het aroma is duidelijk van lambiek en hout, met een zacht fruitige toets van perzik en pompelmoes. Je proeft meteen een zurige touch. Dit bier is vol en zacht van smaak met een droog-bittere afdronk.

Vicus Tripel – 8%

Donkerblond, licht gesluierd, zacht bier met een fijne, frisse bitterheid in de afdronk. Het heeft een fruitig aroma en een pittige moutsmaak.

Vikking – 8,5 % uit voorraad

Goudkleurige ambachtelijk gebrouwen tripel op basis van puur Belgische ingrediënten. Het is een ongefilterd bier van hoge gisting met gisting op fles. Vikking is vrij neutraal van smaak, maar heeft toch een frisse ietwat bittere afdronk. Men proeft de aanwezigheid van speculaas.

Viswijf – 7,5%

Het is een koperblond bier, licht gesluierd, met een grote, witte rotsachtige schuimkraag. Het aroma is fris hoppig, fruitig met toetsen van citrus en licht zoet van de mout. De smaak heeft eerst een licht zoete aanzet die overgaat in een stevige fruitige bitterheid. De body is stevig en prikkelend van het koolzuur. Het heeft een lange zachte bittere nasmaak.

Waaslander – 5,5% 

Blond tarwebier van hoge gisting met hergisting in de fles. Men neemt de geur van overrijp fruit, banaan, lichte mout, stro, gist, tarwe, graan en koriander waar. Zeer zacht (fruit)zoetig en licht bitter van smaak, met een dito nasmaak die erg droog blijft hangen. Ook onderscheidt men een zeer klein zuurtje en een vleugje curacao. Erg volmondig bier.

Weldebrouck Tripel – 8,5%

Bier gebrouwen met de beste moutsoorten en verschillende hoogstaande kwalitatieve hopsoorten. De gebruikte gist werd door de brouwer zelf opgekweekt. Deze tripel heeft een weelderige smaak : zacht en toch sterk, fruitig en met een vol aroma.

Westvleteren Blond 6 – 5,8%

Lichttroebel, blond bier. In het aroma zijn de grondstoffen duidelijk waarneembaar, vooral mout en drie soorten hop uit eigen streek, aangevuld met een lichte fruitige toets. In de smaak overheerst het bittere. Ook de nasmaak is sterk bitter.

Wieze Tripel Blond – 8% uit voorraad

Wazig biertje, goudblond van kleur. Gebroken witte romige schuimkraag. Moutig zoete geur met fruitige toetsen (citrus), karamel. De smaak is moutig met noties van fruit (citrus, mandarijntjes) ook een tikkeltje koriander laat zich opmerken. een lekkere hoppigheid, het bier is mooi in evenwicht met de lichte bitterheid in de achtergrond.

Wilderen Goud – 6.2%

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is tamelijk fruitig (geel fruit, perzikken en witte druiven) met een aangename droge afdronk. Het is licht bitter met toetsen van caramel. Het is geen complex noch extreem bier. Goed alternatief voor een pils, een echte dorstlesser.

Wolf 7 – 7,4%

In de geur ontdek je vanille, witte peper en wat fruitige toetsen. De hoofdsmaak is zacht zoet, volmondig met matige alcoholimpressie. In de nasmaak valt wat steenfruit (perzik, nectarine) waar te nemen en een zachte fijne bitterheid is elegant aanwezig.

Wolf Carte Blanche – 8,5% 

Blond bier met een hoppige en fruitige (citrus/exotisch) neus. Gehopt (bitter) qua smaak doch met een aanzienlijke zoetigheid. Tevens licht zoet in de nasmaak, al is die toch vooral als droog te omschrijven.

Wolf Trezart – 7,2%

Goudblond speciaalbier. Gebalanceerd en vol in de mond waarbij het fruitige en vineuze vanuit de geur, dat doet denken aan Sauvignon Blanc, wonderwel samengaan. Toetsen van abrikoos en perzik waarna een aangenaam droge bitterheid dit bier een dorstlessend vermogen geeft.

Zeezuiper – 8%

Goudgele licht troebele tripel met inzakkende, ruime, witte schuimkraag. Het is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een fruitige, moutige en kruidige neus (gebruik van koriander). In de smaak komt daarbij nog weldoende hopbitterheid voor. Lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

Zeezuiper Citra & Mosaic Dry Hop Special – 8%

Een aromatisch blond bier met toetsen van grapefruit, tropisch fruit, blauwe bessen en een lichte kruidigheid. Een feestelijke Zeezuiper gedryhopt met Citra en Mosaic hop.

Zinnebir – 5,5% uit voorraad

Ambachtelijk blond bier met een moutig karakter. Sterk (hop)bitter met toetsen van gedroogde abrikoos (East Kent Golding) en peper (Sterling Golding).

 

AMBER

Antiek – 8% uit voorraad

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het heeft een volmondig karakter met een licht bittere toets. Er wordt tijdens het brouwen gebruik gemaakt van basterdsuiker en kruiden. Het bier heeft een zurige, frisse neus en een zachte, zurige smaak met een zoetheid van de aanwezige cassonade.

Belgoo Arboo 8,1% uit voorraad

Amberkleurige, ongefilterde tripel van hoge gisting. Gebrouwen met 4 verschillende hopsoorten. Er werden noch chemische additieven als kruiden aan toegevoegd.

Belgoo Bio Amber – 7,8%

Gemout aroma, met een kleine karameltoets en fijn fruitig (perzik, pruim) accent achteraan in de neus. Moutbitter van smaak. De afdronk is zacht zoet met een frisse toets.

Bon Secours Ambrée – 8%

Dit amberkleurig bier dankt zijn mooie rode kleur aan een subtiele mix van bleke en gekarameliseerde moutsoorten. De hergisting op fles zorgt voor zijn unieke smaak. Het schuim is overvloedig en consistent. De neus toont direct een uitgesproken moutaroma. Het mondgevoel is droog en ontwikkelt een lange en delicate bitterheid, ondersteund door een hint van de hop.

Bossie Amber – 6,2% uit voorraad

Bitter bier met een licht karamelachtige smaak en nasmaak. Een droge afdronk.

Bravoure – 6,5% uit voorraad

Bravoure is een amberkleurig speciaal bier met lichte rooksmaak voor mensen met lef. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Bovengistend rauchbier. Het bier heeft een lekker aroma van mout en uitgesproken geurige gerookte toetsjes. De eerste slok geeft ons een smaak van licht gerookt vlees, niet fel maar subtiel gedoseerd.

Cuvée D’Erpigny – 15,2% uit voorraad

Dit bier van hoge gisting werd zes maanden gelagerd op Monbazillac vaten. Donker amber van kleur zonder schuimkraag. De smaak is alcoholisch, men proeft suikerstroop, kruiden, wijn en eik. Ook neemt men bittere noties waar. Het heeft een kruidige, zoete afdronk.

Excalibur – 6%

Amberkleurige IPA met een uitgesproken citrus-aroma, pompelmoes en agrum. De smaak is volmondig en de hopbitterheid is, naar IPA-normen, goed gedoseerd. Dit wordt gebrouwen met 5 hopsoorten.

Femme Fatale -6,5%

De onweerstaanbaar pittige dame staat voor een amber of speciale beige kleurig bier met een mooie witte schuimkraag. De smaak is zacht, moutig en vol. De hopbittere smaak wordt afgerond met een zachte, fijne lichtzurige citrustoets. Moutig aroma met fruitige toetsen die licht bitter worden.

Finesse Brewer’s Best Barrel Choice – 8,5% uit voorraad

Volmout bier gemaakt van gerst, tarwe en rogge en 3 soorten Duitse nobelhop en een ruime rijping met pijnboom hars geven dit bier zijn uitzonderlijke smaak. Het is een fruitige en tegelijk kruidige tripel, met een zachte aangename bitterheid, volmondige smaak en toch voldoende droge afdronk. Deze tripel heeft 8 maanden gerijpt op Connemara whiskeyvaten.

Fort Lapin 6 Dubbel – 6%

Amberblond bier. Het heeft een licht fruitig aroma met een licht bittere toets. De lichtrode kleur is afkomstig van de hibiscusbloem. De bloemblaadjes zorgen eveneens voor een verfrissende toets die een mooie balans geeft met de kruidigheid van de uitsluitend Belgische hop.

Freaky – 3,80% uit voorraad

Amberkleurig bier met gebroken witte romige schuimkraag. De neus is moutig met een heerlijk hoppig aroma, zoete toets. De eerste slok laat je meteen kennismaken met een lekkere hopbitterheid, het is een hopexplosie in de mond zonder ergerlijk over te komen. Toch zijn er ook zoete karameltoetsen waar te nemen. Dit brengt dit bier in balans. De bitterheid houdt aan tot op het einde. Een droge afdronk en een nabitterheid geven dit bier dat tikkeltje meer. Door zijn gering alcoholpercentage is het een ideaal aperitiefbier waarvan je zonder zorgen er meer dan eentje kan degusteren.

Fruitig Bierreke – 8,2% uit voorraad

Fruitig biereke is een rood bruin bier van hoge gisting met een frisse zure toets van krieken en een subtiele bitterheid.

Gaspar – 7,90% uit voorraad

Gaspar is één van de bitterste bieren van België. Het heeft een fijne romige schuimkraag, het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd met hergisting op fles. Het is een bier van hoge gisting. Het heeft een complex hoppig aroma, de aanhef is lichtzoetig maar dit gaat al snel over in een hopbittere smaak eindigend in een sprankelende bittere afdronk die lang blijft hangen. een heel evenwichtig, volmondig degustatiebier. Gaspar heeft een positieve smaakevolutie.

Gouden Carolus Ambrio – 8% uit voorraad

Amberkleurig bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het combineert de volmondigheid van bruin bier met de frisheid van een blondje.

Goudvuur –  9% uit voorraad

Goudvuur is een licht bruin bier van hoge gisting met een toets van caramel,  citrusvruchten en een afgeronde bitterheid.

Gulden Draak 9000 Quadruple – 10.5% uit voorraad

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Met toevoeging van extra mout, 4 maal het gehalte in pilsbier, krijgt dit bier zijn diepgouden kleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de smaak.

Gulden Spoor Quadrupel – 9%

Donker amberkleurig bier met een geur die zeer veelzijdig is door de weelderige zoetheid met toetsen van exotisch fruit. Het heeft een volle body met een exuberante alcoholgloed. De zoete aanzet evolueert in een uitgesproken fruitige smaak en de mooie nabitterheid zorgt voor harmonie tussen bitter en zoet.

Hofnar – 9% uit voorraad

Hofnar is licht amberkleurig bier met een wit rotsachtig schuim. Droog maar toch fruitige aanzet die langzaam over gaat in bitter. Hierbij komt ook een fijne scherpte opzetten die lang blijft nazinderen. Dit laatste effect heeft de hofnar te danken aan de gebruikte whiskey mout.

Hof ten Dormaal Amber – 7,5% uit voorraad

Mooi amber-kleurig bier met mooie, stevige, witte kraag. Het is een ge-aromatiseerd bier met een bloemig en fruitig aroma waarbij zoet en bitter elkaar harmonieus in evenwicht houden.

Jan van Oudenaarde – 8% uit voorraad

Amberkleurig bier gebrouwen met Challenger hop. Het heeft een gehopt en garstig (stro) aroma. Uitgesproken hopbitter van smaak doch zeker niet overdreven, lekker zacht met een vleugje citrus en een erg droge afdronk en nasmaak.

Kameleon Amber Bio – 6% uit voorraad

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Het is fruitig en licht bitter.

Kameraad Tenebris Tripel – 8,5% uit voorraad

Amberkleurig bier met een mooie beige schuimkraag. In de neus neemt men karamel waar met een toets van banaan. Het heeft een zoete, fruitige smaak met een bittere afdronk.

Kapittel Tripel Abt – 10%

Deze Tripel heeft een zachte amberkleur met een lichte gouden schijn, die bekroond wordt met een persistente schuimige kraag. Het bier is van hoge gisting met nagisting op de fles. Het complexe smakenpalet kan worden omschreven als : vol, rond, licht hoppig maar niet bitter, soms licht zoetig (afhankelijk van de leeftijd). De blijvende maar zachte hoppesmaak met een licht fruitige afdronk, maken deze tripel een gerecht op zich. Natuurlijk drukt de alcohol zijn stempel op het geheel, maar dan eerder als een toegevoegd complex aroma, met een warm mondgevoel.

 De Vlier Amber 69 – 6,9%

Kessel 69 is een amber kleurig bier, troebel met een wandklevende witte schuimkraag. Het heeft een moutige afdronk en aangename bitterheid. Granig en hoppig aroma, volmondige smaak en hoppige, licht bittere afdronk.

Lamoral d`Egmont – 8%

Dit bier heeft een amberblonde kleur met een mooie, witte schuimkraag. De geur wordt overheerst door fruit en kruiden. eerst komen kruidige toetsen opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intens bittere afdronk.Dit is een bier van hoge gisting met een nagisting op fles.

L’Ensemble – 13% uit voorraad

Amberkleurige volmout gerstewijn met een storting van 480kg mout op 1000l vloeistof, een enorme concentratie. Het aroma bevat diep fruitige tonen, druiven en zoete kersen. De smaak is verwarmend vanwege de alcohol. Mooie volle moutsmaak en karamel, zoete fruitige toetsen. Een bier (gerstewijn) om rustig van te genieten.

Leopold 7 – 6,2% uit voorraad

Dit bier is gebrouwen met 3 graan- en hopsoorten. Het heeft een evenwichtige smaak van bloemige aroma’s met een lichte citrustoets. Het heeft een compacte schuimkraag en een karakteristieke bitterheid. Het is een echt degustatiebier met prikkeling voor alle zintuigen.

Melchior – 11% uit voorraad

Dit is een ongefilterd, niet-gepasteuriseerd ambachtelijk gebrouwen bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het heeft een positieve smaakevolutie. Het is een karaktervol complex bier met een kruidige neus, moutig en zwaar gehopt. Het is een bitter degustatiebier met een duidelijke bittere afdronk.

Merci Maman – 6%

Koperkleurig bier met een romige witte schuimkraag. Het heeft een zoet moutaroma, floraal met licht kruidige prikkels. De smaak is moutig en romig met een fruitige florale toets, het heeft eveneens een aangename hopbitterheid. De afdronk is droog en bitter.

Mouten Kop – 6% uit voorraad

Dit bier is een eigenzinnige IPA met een unieke smaak. Door toevoeging van aromatische kruiden krijgt dit vlot doordrinkbare bier een bijzondere fruitige en volmondige smaak die lang uitvloeit. Met een sublieme bitterheid die dit bier een uitstekende dorstlesser maakt. Uitgeroepen tot “Beste Hobbybier van Vlaanderen 2010” tijdens de Brouwland Biercompetitie.

Naked Ladies – 4,4% uit voorraad

Amberkleurig bier gebrouwen in samenwerking met de Londense brouwerij Twinkenham Fine Ales. In de geur neemt men schillen van citrusvruchten, dennenappels en witte suiker waar. Het heeft een moutige zoetheid. Het is lichtzoet in de mond, men proeft sinaasappelschil, dennenappels en een mooie bitterheid. Full-bodied, halfzoet, mooi gecarboneerd bier.

Nicolaas Triple – 9% uit voorraad

Nicolaas Triple is een amberkleurig bier met een lichte beige schuimkraag.  Bij het schenken worden we al geconfronteerd met een aardig fruitpallet. Zoete smaak van karamelmout. Ver uitgegist (niet zoet).

Piet Agoras – 9% uit voorraad

Dit bier is van hoge gisting met nagisting in de fles zonder pasteurisatie en is ongefilterd. Er werden 5 soorten mout en 3 hopsoorten gebruikt. Het is een verwarmend bier met een moutig en hoppig karakter. Bij het proeven is er in het begin een karamelzoete moutsmaak aanwezig met daarna een serieuze bitterheid die lang blijft hangen. Bemerk ook de intense hoparoma’s. Ondanks het hoge alcoholpercentage is het toch een verfrissend biertje.

Préaris IPA, No Hops No Glory – 6,7%

Deze zeer toegankelijke IPA is amberkleurig en heeft een fruitig aroma van onder andere pompelmoes. De smaak is volmoutig, hoppig en fruitig met een aangename bittere afdronk. Deze IPA bevat 6 hopsoorten. Een bier om van te genieten op een zonnig terras.

Puitenkop – 5,4% uit voorraad

Donkerblonde Ale met een bitter karakter. Het heeft een moutig aroma met toetsen van karamel en mokka. In de smaak neemt men eveneens mokka, melkchocolade en sinaasappelschil waar.

Quintine Ambrée – 8,5%

Gesluierd bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Zeer zacht karakter. Het is een bitter, zurig bier. Het mondgevoel is zwaar en tamelijk sterk. Er is weinig koolzuurvorming en het bier is bitterdroog. De nasmaak vloeit uit in een lichte bittering.

Quintine de Noël – 7,8%

Subtiel gehopt bier met een amber-lichtrode kleur. Je proeft de geroosterde karamel en de uitgelezen hop.

Saison Voisin – 5%

Amberkleurige saison met een floraal en fris gehopt aroma. Ook de smaak is fris en zacht gehopt met een droge afdronk. Het is zacht en romig in de mond.

Schenenschopper – 3,3%

Heerlijke amberkleurige IPA met citrus en abrikoos geuren. De Smaak is zoet en fruitig met een licht bittere toets.

SchuppenAas – 6,5%

Amberkleurig bier met een zacht fruitig en gehopt aroma. Uiterst subtiel fruitig en best bitter van smaak.

Special De Ryck – 5,5% 

Typische amberkleurige Speciale Belge Ale van hoge gisting. Het is een fris, pittig bier met een licht bittere moutsmaak en een zacht, fruitig aroma.

Toeteler Amber Tripel – 8,5% uit voorraad

Bij het openen van dit bier komen de frisse florale toetsen van de vlierbesstruik ons tegemoet. Naast dit huiskenmerk van de vlierbloesem krijgen we ook een aangenaam elegante houtimpressie mee. Met een rond fluwelen mondgevoel waarin karamel nooit gaat overheersen, blijft dit bier luchtig zoet van karakter. Het geheel wordt afgewerkt met een fijn bittere afdronk die droog uitdeind.

Toeteler Speculaas – 8,5% uit voorraad

Het is een bier van hoge gisting, wordt niet gefilterd en hergist op fles. Het is amberkleurig met de kleur van speculaas. Een stevig bier dat de warme kruiden en specerijen, die eigen zijn voor de speculaas, goed tot hun recht laat komen met als resultaat een lekker verwarmende winterdrank.

Tripel Kanunnik – 8.2%

Deze Tripel is een 4-granenbier. Het is een zacht en kruidig bier met hergisting in de fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier werd naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft.

Vraai Plezante – 6%

Rood amberkleurig bier met een opvallende milde en kruidige smaak. De caramelmout geeft dit bier zijn roodkleurige gloed en de “Fuggles” hop zorgt voor een aangename bitterheid.

Waase Wolf – 6,5%

Amberkleurig bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het heeft de geur van broodkorst, pistolets, mout en karamel. Zachte zoet-bittere smaak, fijn kruidig (koriander), met een eerder zoete (karamel)afdronk, doch ook nog een beetje bitter in de nasmaak.

Wilderen Goud – 6,8%

Goudblond (oranje) bier. Moutig aroma en fruitige toetsen. Een fruitige smaak met toetsen van druiven, citroen en perzik. Het bier is fris en mals. Fruitige afdronk.

Wolf 9 – 9%

Donkerambere kleur. Zeer fruitig aroma met onder andere banaan en peer. Mondvullende zoete fruitige aanzet met wat abrikoos. Wolf 9 heeft een kruidige krachtige nasmaak, zoete warme alcoholimpressie. Stevig bier.

Zoem Zoem – 8% uit voorraad

Het is een parelend amberblond honingbier met een heerlijke schuimkraag. Het is een honingbier waar je wel het lekkere aroma en de fijne geur van honing kan in terugvinden maar dat niet suikerzoet smaakt, zoals honing wel doet.

 

DONKER

 `n Toeback – 9,5%

 `n Toeback is een bovengistende Kempense Quattro. Fruitmoutig aroma en zachte, zoetigfruitige smaak met een bescheiden bittertje.  Na het drinken van een toebak quattro gaat één van de Wildemannen met de Sint-Katharinakerk uit Hoogstraten op wandel.  Een toren van 105 meter en enkele 100 tonnen zwaar torsen.  Een wonderdrank, die’n toeback!

Ambetanterik – 10% uit voorraad

Deze toegankelijke stout bevat in de smaak donkere chocolade, koffie en cichoreibitterheid. Je proeft de gebrande mout die zeer zorgvuldig gedoseerd is. Dit bier biedt een schakering van gebrande aroma’s en smaken. Het is ongefilterd en hergist in de fles.

Arend Dubbel – 6,5%

Deze dubbel valt op door zijn donkere moutaroma’s en heeft een verwarmende karamelsmaak in combinatie met een zachte hopbitterheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

Arendonker Bruin – 8,5%

Donker bier met een moutig, kruidig en vrij zoet aroma. Volmondig, (alcohol)zoet van smaak, zacht geroosterd. Neutrale afdronk.

Arend Winter – 7%

Verwarmend bruin hoge gistingsbier met een robijnrode gloed. Het vindt een perfecte balans tussen zachte donkere moutsmaken /-aroma’s en subtiel kruidige toetsen. De toegevoegde winterkruiden geven dit bier een uniek karakter.

Artevelde Grand Cru – 7,2%

Donker roodbruin bier met een geur van gebrande mout, karamel en de zoete fruitigheid van alcohol. In de smaak overheersen karamel, de zoete fruitigheid en een goede bitterheid. In de afdronk merken we een toffee-pittige hint en een vleugje dadel op.

Barse Cuvée – 10%

Donkerbruin (zwart) bier van hoge gisting met hergisting op de fles, het heeft een mooie beige schuimkraag. Zachte, rijke smaak met een fruitig aroma. Een evenwichtig bier van zoet en bitterheid. Lichte bittere afdronk.

Bierpruver Dubbel Bruin – 7,8% uit voorraad

Het is een bruin niet gepasteuriseerd ambachtelijk gebrouwen bier met een volmondige smaak. Het is gebrouwen met leidingwater, gerstemouten, tarwemout, Challenger en Saaz hop, gist en suiker.

Big Bang – 9%

Donkerbruin bier van hoge gisting met een kruidige geur en toetsen van koffie in de smaak.

Black Fuel – 9,5%

Zwart bier, type abdijbier. Het heeft de geur van banaan, rijp fruit en karamel. Verwarmende, lichtzoete smaak met toetsen van karamel en kandij.

Bon Homme -6,5% uit voorraad

Robuust bruinrood bier met een mooie schuimkraag. Er werden maar liefst 5 moutsoorten en 4 kruiden in verwerkt. De mooie schuimkraag geurt naar karamel met een lichte hoptoets. De moutige smaak gaat over in een fijne bitterheid die mooi blijft hangen.

Bon Secours Brune – 8% uit voorraad

Dit donkere bier van hoge gisting is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een royale, romige schuimkraag. Het heeft een zacht en geparfumeerd karakter. De neus onthult delicate aroma’s van mokka, anijs en gebrande mout. In de smaak is een duidelijke bitterheid waar te nemen, die zich verderzet in de nasmaak. Op de Beer World Cup 2006 werd dit bier uitgeroepen tot beste Belgische Bruin Bier.

Bos Bier -9% uit voorraad

Hoge gistingsbier met natuurlijke hergisting in de fles. Lichtzoet en kruidig fruitbier met een toets van bosvruchten (bramen, bosbessen, zwarte bessen en frambozen) in het aroma en de smaak. Zacht bitter.

Buffalo Belgian Stout – 9%

Zoals elke stout is deze ook donkerbruin, bijna zwart met een beige romige schuimkraag. In de neus vinden we gebrande mout, toetsjes van alcohol en chocolade. Het heeft een zoete aanhef met een smaak van chocolade en gebrande koffie. De afdronk is droog en bitter. Dit bier is van hoge gisting met nagisting op fles.

Charbon Smoked Vanilla Stout – 7% uit voorraad

Belgische “dry” stout. Zacht gebrande geur en smaak, als koffie met suiker. Het heeft een aangename chocoladebitterheid in de afdronk en nasmaak die behoorlijk droog is. Men neemt kleine toetsen van vanille waar.

Cuvée Angelique- 8% uit voorraad

Roodkoper bier met een crème schuimkraag, fijn bitter, caramelmoutig. Er is een licht fruitig en zoet moutig aroma, zelfs een weinig zuur. De smaak is eveneens licht fruitig, sinaasappel en iets van donker fruit. Het is droog met een hoppige toets.

Cuvée Clarisse – 9,2%

Robijnrood bier met een verwarmend alcoholgehalte en een verleidelijk aroma, met toetsen van zoethout en vleugje karamel. Men proeft weelderige moutaccenten en zweempjes fruit, afgerond door een hoppige kruidigheid.

 

Delirium Nocturnum – 8,5%

Donker bruinrood bier. In de geur ontdekt men toetsen van karamel, mokka en pure chocolade. Ook de kruiden zoals drop en koriander komen tot uiting. De smaak is zacht alcoholisch, met achteraf een zekere bitterheid.

Dief Copper – 9,4%

Donker bier met zowel in geur als smaak een alcoholische warmte. Licht zoet bier.

Dubbel Klok – 8,5%

Bruin honingbier. De gebrande mout geeft dit bier een robuust karakter doch door het gebruik van fijne hop krijgt het een eerder zachte afdronk. Hergist op fles. De smaak is bloemrijk, fruitig (pompelmoes), karamel en een weinig donkere kandijsuiker.

Duchesse de Bourgogne – 6,20%

Het is een robijnrood, zoet, fruitig bier met een aangename fris-zurige eikenhouten afdronk. Het wordt gebrouwen met diep gebrand gerstemout en overjaarse hoppen met een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en de tweede lagering ondergaat het bier een derde lagering van circa 18 maanden in eikenhouten kuipen. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven dit bier het fruitige karakter. Na deze lagering wordt de `Duchesse`versneden met jonger bier van 8 maanden oud. Het resultaat is een bier met een volle, zoete en licht rinzige smaak.

Duivels Bier – 8%

Donker speciaalbier met een granig en ietwat zoet-fruitig aroma met een lichte karameltoets. Alcoholzoet van smaak, met vervolgens een aangename bitterheid met een fijn kruidig accent. Droog en licht zoete afdronk.

Dulle Griet – 6,5% uit voorraad

Dulle Griet rondborstig en eigenzinnig, zo kan dit donker bier worden getypeerd. Bescheiden fruitige neus. Zoetige smaak (drop) met een bittertje achteraf. Bitterige nasmaak, droge afdronk.  Dulle Griet is de naam die de Gentenaren aan hun kanon gaven.

Eden Quadrupel – 9,6%

Lekker romig en vol donker bier. Men neemt toetsen van chocolade en citrus (sinaasappel) waar.

Eerwaarde Pater – 9%

Het is een zwaar complex bier, met verwarmende alcohol geschikt om de grootste kou van de winter te compenseren. Het is een donkerbruin bier met aroma’s en smaken van hout, wijn, porto en licht gebrande mout. Het bevat 7 soorten mout vanaf pils tot chocolade mout en 2 gisten.

Eeuwige Liefde 8,2% uit voorraad

Donkerbruin bier van hoge gisting. Je proeft zachte romige smaken van noten en kruiden.

Embrasse – 9% uit voorraad

Embrasse is een volmout bier balancerend tussen een trappist en een stout.  Een gulle dosis hop en een ruime rijpingstijd maken dit bier een absolute topper.

Embrasse Peated Oak Aged – 9% uit voorraad

Een stevig volmout bier, ergens hangend tussen een klassieke stout en een trappist. Het heeft 3 maanden gerijpt op eiken whisky vaten. Dit resulteert in een geturfde, volle smaak. Een whisky onder de bieren.

Excuse me while I kiss my stout – 6,2%

Haverstout met een rokerig karakter. Door het gebruik van haver heeft dit bier een fluwelen mondgevoel die de bitterheid mooi uitbalanceert. Het aroma bevat rook, koffie en chocolade door de gebruikte mouten en een kruidige toets door de aanwezige hoppen.

Fort Lapin 10 Quadrupel – 10%

Donker kruidig degustatiebier. In dit bier zijn er 8 soorten mout verwerkt. Daarnaast zorgen de kruiden voor een mooie balans, er werd onder andere gebruik gemaakt van kruidnagel, vanille, koriander, kaneel en jeneverbes.

Four Aces Herfstbock – 7%

Donker bruin bier met aroma’s van karamel, koffie en mout. In de smaak is hij licht bitter en kom je koffie, lichte hinten van drop en mout tegen. Een zacht bittere afdronk.

Giesbaargs Muurken Bruin – 7% uit voorraad

Ongefilterd bier van hoge gisting met nagisting op fles. Gebrande/geroosterde mout in de neus met een zachte geur van cichorei, broodkorst en kandijsuiker. Van smaak is dit bier eerst zacht en weinig zoet, dan steekt de bitterheid de kop op samen met de gebrande moutsmaak. Het heeft een erg lange (gebrande) nasmaak met toetsen van zoethout.

Gouden Carolus Classic – 8,5%

Dit robijnrode bier wordt gebrouwen met karamelmouten, aromatische moutsoorten en een hoeveelheid tarwezetmeel. Daaraan wordt Belgische hop toegevoegd en smaakstoffen zoals sinaasappelschillen en koriander. Het bier smaakt naar sinaasappel, passievrucht en karamel en heeft een kruidige droge afdronk. Het is tevens van hoge gisting met hergisting op fles.

Gulden Spoor Dubbel – 6%

Intens donkerbruin bier. De geur verraadt geroosterde gerst en gecarameliseerde tarwe die aroma’s vrijgeven van koffie en chocolade. Het bier heeft een volle malse body, een zachte zoete, zwoele fruitige toets en eindigt met een mooie moutbitterheid.

Hercule Stout – 9%

Zwart bier genaamd naar Hercule Poirot, de Belgische detective. Het wordt gebrouwen in kleine hoeveelheden en dan voor 10 dagen gelagerd in Duitse eiken vaten. Erg moutig maar droog met een zoete toets op het einde en perfect gehopt. Deze stout wordt uitsluitend gebrouwen met mout en hop zonder toevoeging van kruiden en suiker.

Hik Bruin 6,5% uit voorraad

Een levend, niet zoet bier dat volmondig en droog is. Het bevat veel smaaknuances waaronder hopbitter en chocoladebitter. Het wordt gebrouwen met 6 soorten mout, kandijsuiker, hop, gist en brouwwater. Het bevat geen kruiden. Het is een combinatie tussen een Dubbel en een Stout.

Hofblues – 5,5% uit voorraad

Hofblues is een stout zoals hij zou moeten zijn, eten en drinken tegelijk.  Een mokka neus met een zoete toets.  De licht gebrande smaaktoets en een aangename bitterheid maken deze stout plezant om te drinken. Een biertje voor de liefhebbers, zeker niet voor iedereen weggelegd.

Hofdraak – 6,2% uit voorraad

Donker helder ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Vol kruidig, volmondig met een moutige toets en een licht bittere eindnoot die kruidig uitvloeit. Het bevat een anijs/zoethouten toets.

Invidia – 10% uit voorraad

Dit donker bier heeft een complexe geur, chocolade, rijpe en gedroogde vruchten en tertiaire aroma’s zoals bosgeuren zijn duidelijk waarneembaar. De smaak en nasmaak is extreem rond en versmolten. De chocolade aroma’s en smaken zijn mooi in balans met het moutige karakter.

Jessenhofke BRWN – 7%

Biologisch bruin bier uniek gebrouwen met speciale mouten zonder pilsmout en Belgische hoppen.

Jessenhofke RSRV – 10%

Stevige donkere quadrupel met een aroma van gedroogd fruit en karamel. De smaak is licht zoet met ook hier toetsen van gedroogd fruit, stroop en karamel. Op de achtergrond neemt met verschillende kruiden waar.

Kameleon Donker Bio – 6% uit voorraad

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Fruitig, licht bitter.

Kapittel Dubbel – 7,50%

Donker dubbel abdijbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De smaak is zoet en fruitig. Het heeft een licht moutaroma met hoppige afdronk. Bij de bereiding is extra wintergerst toegevoegd. Oorspronkelijk was de Dubbel een versnijding van de Pater en de Prior.

Kapittel Prior – 9%

Donker abdijbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De gebruikte hop is afkomstig uit de streek van Poperinge. De smaak is volmondig en stevig met een indrukwekkend geurenpalet. Alcohol, chocolade, specerijen en licht gebrande mouten. Licht bittere afdronk met zoete toets op het einde. De Kapittel-bieren worden vermeld als West-Vlaams streekproduct.

Kempisch Vuur 3-Dubbel – 7,5%

Ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier van hoge gisting. Het heeft een lichtbruine, roestige kleur. Naast de klassieke Pilsmout zorgen een respectabele hoeveelheid Munich en Cara-120 voor de volmondigheid. Het heeft eveneens een fruitige volle smaak. Enkele procentjes Roast geven dan weer een aangename gebrande toets in de afdronk.

Kerstpater – 9%

Het bier is diep donkerbruin met een streepje rood en heeft een beige schuimkraag. De geur wordt overheerst door chocolade met panaché vulling, maar daar komt nog zoet bij van kandij en karamel en de warmte van alcohol. De smaak is kandijzoet maar een bitterheid zoals in zwarte chocolade of cacao verhindert dat het zoet plakkerig wordt.  Het heeft een lange zoete afdronk.

KlevereTien – 10%

Zwart bier met de geur van zwarte koffie, gebrande mout en fondantchocolade. Het heeft een bittere smaak met toetsen van gebrande mout en sterke koffie tevens heeft het een fijn (donker) fruitig karakter. Zeer volmondig met een lichte anijstoets op de achtergrond.

Kwibus Donker -6,4% uit voorraad

Het wordt gebrouwen op ambachtelijke wijze, het heeft een mooi getinte schuimkraag met hergisting in de fles. De verschillende gebrande moutsoorten samen met de hop gebruikt in dit bier zorgen voor een evenwichtig boeket en een aangename afdronk. De kleur van dit donker bier komt enkel van de gebruikte, gebrande moutsoorten. Het is geen zoet bier.

Lam Gods – 6,2% uit voorraad

Een dubbel van hoge gisting met nagisting in de fles. Men gebruikt het kruid steranijs in het recept. Het aroma en de smaak is licht gezoet (peperkoek) met zacht bittere nasmaak die blijft hangen.

Lusja – 7% uit voorraad

Dit is een roodbruin bier van hoge gisting gebrouwen met 6 moutsoorten en  2 hoppen. In combinatie met de gist zorgt dit voor een fruitig aroma met zoete toets van de mout. De smaak zet aan met een zeer zachte caramelsmaak en evolueert naar een pittige ietwat kruidige smaak van de hop. Het heeft een droge afdronk en eindigt met een korte waarneming van de gebrande mout.

Luxuria – 9%

Donker gastronomisch degustatiebier. Het heeft een complexe geur. Kardemon, kruidnagel en chocolade-koffie zijn hier de primaire geuren. De moutige neus versmelt heel goed met de fijne happigheid. De smaak en nasmaak zijn bijzonder vol en bevat een toets van gebrande koffie en oosterse kruiden.

Mano Negra – 10% uit voorraad

Zwart biertje met een beige schuimkraag. Men neemt eerst de zoete geur van cacaopoeder waar, daarna dieper gebrande mout en zwarte koffie. De smaakkleur is smal in vergelijking met andere Imperial stouts. Het is vooral de 6% gebrande mout die zich laat opmerken. Zwarte koffiebitterheid. Ondanks zijn hoog alcoholgehalte laat deze zich niet opmerken of toch een heel klein beetje. Lekkere alcoholwarmte. Minieme toetjes van zoethout komen na een tijdje opzetten. Droge afdronk. Een lekkere Imperial Stout voor de liefhebbers van bitter.

Manten – 6% uit voorraad

Ambachtelijke dubbele van hoge gisting met hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd en ongefilterd. Troebel roodbruin met een vaste schuimkraag. In de smaak neemt men toetsen van karamel, gebrande chocolade en okkernoot waar.

Morpheus Dark 10,2% uit voorraad

Zwart bier met een romige beige schuimkraag. De geroosterde mout verwent de neus. Ook lichte koffietoetsen aanwezig. De alcohol is gemaskeerd maar komt naar boven wanneer het bier ietsje warmer wordt. In de achtergrond een heerlijke hopbitterheid die niet domineert. Soms proef je een koffielikeur. Zeer lekker degustatiebier.

Morpheus Wild 5,90% uit voorraad

Een typisch Vlaams oud bruin, een dorstlessend en zurig bier. Het bier is het resultaat van een blend tussen Morpheus Wild Undressend gerijpt op houten vaten (niet gehopt, zurig bier) en Morpheus Dark. Het is één van de weinige niet bijgezoete authentieke Vlaamse Oud Bruine bieren.

Ne Scheve Toren – 10%

Bruin volmondig bier die de smaak van de mout en een kruidige toets weergeeft. Door de gekozen mouten bekomt men een stormachtige smaak die niet overheersend is.

Nivoo Bruin – 8% uit voorraad

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Dit donkerbruin bier waarin de smaak van een vleugje koffie in harmonie is met een zoete en fruitige sinaasappeltoets. De smaken van koffie en een vleugje anijs verenigen zich in een frisse afdronk.

Novice Tripel Black – 8,5%

Donkerbruin bier met een zacht aroma van gebrande mout, chocolade en koffie, met een vleugje drop. De smaak is eveneens zacht, men proeft vooral gebrande mout, cichorei en koffie. Men eindigt met een fijn zoetige, fruitige (peer) smaak. De afdronk is vrij droog en zeer zacht.

Paljas Bruin – 6%

Traditioneel Belgisch bruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Een droog vlot drinkend speciaal bier gemaakt met donkere mouten en 4 hoppen (Magnum, Styrian, Kent en Saaz) die zorgen voor een rijke smaak.

Oesterstout – 8,5%

Stout met een zacht gebrand moutaroma. Zachtbitter van smaak met een gebrande mouttoets, fracties van hout en kandij. Zacht bittere afdronk.

Pannepeut (Old Monk’s Ale) 10%

Smaak en aroma vergelijkbaar met trappist. Zachtmoutig met toetsen van karamel, kandijsuiker, krentenbrood, gerstemout, zandkoekjes, broodkorst en milde hop. Het bier is sterk donker met een stevige warmbeige schuimkraag.

Pannepot (Old Fisherman’s Ale) 10% uit voorraad

Zeer complex degustatiebier met een rijk aroma van granen, geroosterde mouten, krentenbrood, chocolade, bessen gekonfijt fruit, noten en kruiden. Zeer volle smaak met toetsen van mokka, gerstemout, karamel, brood, gekonfijte kersen, cederhout en milde hop.

Pannepot Reserva 10% uit voorraad

Dit is een pannepot die 14 maanden op wijnvaten is gerijpt. Zeer complex degustatiebier. Rijk aroma van granen, geroosterde mouten, krentenbrood, chocolade, porto, PX, gekonfijt fruit, noten, kruiden, tabak en cederhout. Volle smaak met toetsen van earl grey, gerstemout, karamel, brood, gekonfijte kers, cederhout en milde hop.

Pater Lieven Bruin – 6,5% uit voorraad

Dit bier is donkerbruin en heeft een fijn en stabiel beige schuimkraag. De geur verwijst naar zwarte chocolade met vulling van nootjes, havermout, rozijntjes enzovoort, bestrooid met een weinig cacaopoeder. In de intense smaak komen die chocoladebitterheid en de cacao terug, aangevuld met een weinig drop. De afdronk heeft een nasmaak van cacao. Dit bier is van hoge gisting met hergisting op fles.

Paternoster Donker – 8%

Bruin streekbier van hoge gisting. Het is een lichtmoutig bruintje met een licht bittere nasmaak. Het wordt gebrouwen met water, verschillende mout- en hopsoorten, gist en suiker.

Père Canard – 8,5%

Dit ongefilterde, ongepasteuriseerde bier met nagisting op fles wordt gebrouwen met Pilsmout, munichmout, kristalmout, Cara50 en Cara120 en bruine kandijsuiker. Verder nog hoppellets Goldings uit Poperinge en een snuifje zoethout. Donker bier met een beige schuimkraag die snel verdwijnt. Het heeft een zoet aroma van kandij en amandel. De aanzet is zoet met gekruide toetsen. Lichte vanille smaak komt soms even naar boven.

Préaris Grand Cru Cognac – 9,5%

Préaris Quadrupel 10 maanden gerijpt op Cognac vaten van Rémy Martin. Editie 2013.

Préaris Grand Cru Whiskey – 9%

Préaris Quadrupel 6 maanden gerijpt op Whiskey vaten van Ardbeg. Editie 2013.

Préaris Quadrocinno – 10%

Dit donker kastanjekleurig degustatiebier gebrouwen met Costa Rica koffiebonen heeft een aroma van koffie, noten en donker fruit. De eerste smaak is zoetig waarna de koffie komt opzetten, verder in de smaak vind u nog karamel, vanille en donker fruit. De afdronk is licht bitter door de gebruikte hop.

Préaris Quadrupel – 10%

Dit complex donker degustatiebier werd in april 2011 verkozen tot beste hobbybier van België in’De Brouwland Biercompetitie’. Aroma van gebrande mout, caramel, donker fruit. De smaak is moutig en licht bitter (geroosterde en chocolade mout), donker fruit, vanilletoets, caramel. De afdronk is moutig en licht bitter.

Qantelaar -8% uit voorraad

Het is een artisanaal gebrouwen bier dat met uitzondering van enige kandijsuiker voldoet aan het Reinheitsgebot. Het is een ongefilterd bier van hoge gisting met smaakevolutie en hergisting op fles. Het is donkerbruin van kleur met een zacht robijnrode schijn. Het heeft een rijk aroma van drop, zoethout, gedroogd fruit en caramel. Smaakpalet en body zijn complex met toetsen van gebrande mout, caramel, gedroogd fruit, drop, chocolade en een subtiele hopbitterheid. Samen met de romige textuur en de lange lichtzoete en gebrande afdronk zorgt dit bier voor een unieke belevenis.

Qantelaar Oak Aged Makers Mark – 9%

Het bier Qantelaar gerijpt op Makers Mark barrels.

Qantelaar Oak Aged Wild Turkey – 9%

Het bier Qantelaar gerijpt op Wild Turkey barrels.

Rebelle Bruin – 6,5% uit voorraad

Kastanjebruin bier met een stevige, wandklevende en crèmekleurige schuimkraag die goed ondersteund wordt door een sterke CO2-pareling. Een weeïge karamelmoutgeur met toetsen van rijp donkerrood fruit (Hedelfinger kers, bramen en zure krieken) en hout. Melkzuur is aanwezig in combinatie met een aangename bittering van hop en chocolade- en karamelmouten, rood fruit met vineuze accenten, zacht bittere afdronk. Mooi evenwicht tussen zuur en bitter, fris biertje om lang van te genieten.

Schouwveger – 9% uit voorraad

Dit donker bier heeft een mooie, vette, lichtbruine schuimkraag. Het bevat aroma’s van koffie, mokka en lichte kruiden (peper, tikkeltje kaneel, nootmuskaat en zoethout). De smaak is stormachtig met een mooie balans tussen zoet, zuur, koffie en karamel.

Sint Idesbald Dubbel – 8%

Diep roodbruine kleur en een dichte lichtbruine schuimkraag. Aangename zoetige geur, gedomineerd door aroma’s van karamel en mout. Ronde smaakaanzet die overgaat in een sterk, krachtig middengebied met vooral toetsen van koffie. De afdronk is vrij sterk bitterig.

Slaapmutske Bruin – 6% uit voorraad

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De mooie dieprode kleur wordt bekomen door het gebruik van een combinatie van verschillende kleurmouten. Door het gebruik van kleurmouten in combinatie met een toets van koriander wordt een volmondig, licht zoetig bier bekomen met een pittige, kruidige afdronk. De schuimkraag is compact en stevig en zorgt voor een romige bedekking van het licht parelende bier.

Stoute Bie – 5,5%

Donker bier met een zoet aroma van karamel, gebrande mout, koffie, chocolade en kaneel. De smaak is eveneens zoet met toetsen van karamel, snoepjes, anijs en zoethout.

Stout Mokke – 9%

Intens donker bier met de geur en smaak van o.a. zoethout, pure chocolade, gedroogde engelwortel:ginseng, karamel en zwarte pruim. Lekker vet en romig met net de goede bitterheid en geroosterde toets die een stout nodig heeft.

Ter Dolen Donker 7,1%

Het is een neutraal fruitig lichtzoetig en zacht donker abdijbier van hoge gisting gebrouwen met 3 soorten mout en 2 hopsoorten met toevoeging van lichte en donkere kandijsuiker. Men neemt een biscuit-achtige smaak waar. Hier bovenop komen lichte karameltoetsen afkomstig van een deel gekarameliseerde mout, aangevuld met de typische smaken van de kandijsuiker.

Triporteur from Hell – 6,6%

Dit donker bier is gebrouwen met hels gebrande en geroosterde BOM mout. Het bier doet denken aan chocolade, karamel, pas gezette koffie en versgebakken brood. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. Het bier heeft smaakevolutie. Er wordt Belgische donkere cassonade aan toegevoegd.

Triporteur Full Moon 12 – 10,5%

Donkere quadrupel met een aroma van gedroogd fruit en een beetje anijs. Bij het proeven komt eerst het gedroogd fruit en de licht verbrande mout tevoorschijn. Daarna volgt het zoete van de kandijsuiker, de anijs en een subtiele vanillesmaak afkomstig van de eik.

Triporteur Total Loss – 7,7%

Dit donker bier garandeert een smaakexplosie, super hoppig en bitter. Dit bier is het meest extreem gehopte bier van België. De brouwer verzamelde de meest uitgesproken aromahoppen en bitterhoppen uit Duitsland, Tsjechië, België, Australië en Amerika.

Undressed Foederbier – 6,9%

Donker bier met een aroma van zure krieken en karnemelk. Tevens neemt men toetsen van hout en moutige impressies waar. De smaak is eveneens zuur. De afdronk is eerder grassig.

Vals Paterke Dubbel – 8%

Donker bier waarin koffie van koffiebranderij De Maan in verwerkt is. De combinatie van kruiden (zeste van zoete sinaasappel, steranijs en koriander) in het bier met de koffie maakt van dit bier een lekker toegankelijke dubbel.

Vicaris Generaal – 8,8%

Is een roodbruin bier van hoge gisting met een mooi getinte schuimkraag en met hergisting op fles. Deze generaal met smaakevolutie is een bier voor de geoefende bierliefhebber die houdt van een stevig bier. Je kan het bier gerust enkele maanden tot jaren laten liggen, wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen. De generaal heeft een zeker bitterheid dankzij het gebruik van hop en gebrande mout.

Vicaris Winter – 10%

Dit speciaalbier heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol, veelzijdig smaakpalet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden.

Westvleteren 8 – 8%

Donker amber bier met een zoetige geur met fruitige toetsen. In de mond komt het bier volmondig en zoet over, je proeft als het ware de mouten, tot het kaf van de gerst toe. De afdronk is verrassend bitter en vloeit lang uit.

Westvleteren 12 – 10,2%

Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber. De geur wordt overheerst door rozijnzoetige en nootachtige toetsen. De smaak is vol en bezit een romig aroma en een uiterst rijk, karamelachtig, moutig smaakpalet.

Wildebok – 6,5%

Donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting in de fles, het heeft een mooie beige schuimkraag. Het aroma is overwegend die van lichtgeroosterde mout die goed harmonieert met een zoetige moutigheid. Caramelmoutige smaak met een zachtbittere uitvloeiende nasmaak.

Wolf 6 – 6,9%

Zeer makkelijk drinkbaar zacht bier met een mooie body die perfect in balans is. In de smaak vinden we een zachte fruitigheid en lichte karameltoetsen, gevolgd door een aangename bitterheid van geroosterde mouten in de afdronk.

Wolf 8 – 8,5%

Bordeauxkleurig bier met een aangenaam aroma van peer en geroosterde noten. De smaak is eveneens nootachtig, wat chocolade impressies gevolgd door exotisch fruit. Het heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en caramel.

Zatte Bie – 9%

Roodbruin bier met een heerlijk zoete geur van karamel, mout en lichte kruiden. Het heeft een volmondige en uitgebalanceerde smaak van geroosterde mout, rozijnen, kruiden en donker fruit.

Zilveren Swa – 7,5%

Donker robijnrood bier met een karamelachtige en licht kruidige geur. De smaak is zoet met een fijne hopbittere toets. De nasmaak is droog.

ZUIDerbierke – 8,2% uit voorraad

Donker bruinrood, natuurtroebel met een volle beige, romige  schuimkraag. Zachte, verfrissende, zuiderse, uitgebalanceerde kruidigheid. Volmondig met een heerlijk fruitige rozijnentoets. De afdronk is karamelmoutig, complex, maar aangenaam fris.

Zwarte Zjef – 9%

Stout van hoge gisting, met nagisting in de fles. Het heeft een aroma van gebrande mout, (melk)chocolade en koffie met melk. Vrij zoet van smaak, met een uitgesproken bitterheid van koffiebonen en een redelijk zoete nasmaak.

APERITIEFBIER

Gulden Delle – 8%

De Gulden Delle is een aperitiefbier op basis van vlierbloesemsiroop. De vlierbloesem wordt zelf geplukt door de brouwer, die er ook zelf siroop van maakt.

Gulden Delle Brut – 8%

Door een langere rijping krijgt de BRUT zijn typisch uitgesproken karakter waardoor enig zoetheid die nog aanwezig is in de Gulden Delle verdwijnt.

Ferme Framboos – 8%

De Ferme Framboos is een heerlijk Rosé aperitiefbier. Het frambozensap dat gebruikt wordt voor de productie van dit bier, is afkomstig van een kleine teler van klein fruit die op milieuvriendelijke wijze overheerlijke vruchten produceert, waaronder frambozen.

Malheur Biére Brut “World Classic”- 11%

Is een exclusief rijk bier gebotteld en tot driemaal toe hergist in de fles. Malheur is er namelijk in geslaagd een procedé te ontwikkelen waarbij de gist verzameld wordt in de flessenhals. Die gist wordt bevroren en met het dégorgement weer verwijderd. Het resultaat is een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak. Het is sterk maar zijdezacht, met een pittige afdronk, zeer aromatisch, omfloerste perzik en rozen, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig ingehouden.

Malheur Cuvée Royale – 9%

Het is een blond en sprankelend bier, gerijpt en gebotteld á la mèthode originale met rémuage en dégorgement.

GUEUZE, KRIEK, FRAMBOISE en FRUITBIEREN

Bon Secours Myrtille – 7%

Fruitbier van hoge gisting op basis van bosbessen,De smaak van deze bessen is herkenbaar. Mooie rode kleur met roze schuimkraag. Het bier is eerder droog niet zoet. Er wordt geen suiker aan toegevoegd.

Chapeau Cuvee Oude Gueuze – 5,5%

Bier van spontane gisting, gemaakt van lambiek gerijpt in houten vaten. Deze gueuze is zacht (citroen)zurig van smaak én aroma. Een kleine zoetigheid is eveneens aanwezig. Toetsen van mout en kleine opstootjes van azijnzuur. Vrij licht mondgevoel met zurige nasmaak. Het is erkend als streekproduct.

Chapeau Kriek – 3.5%

Fruitbier op basis van lambik (spontane gisting) en krieken. Het heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Zoet aroma van snoep en rode vruchten. Zeer zoete snoepjessmaak met toch wel een licht zuurtje.

Framboise Girardin – 5%

Fruitbier van spontane gisting met natuurlijke hergisting op. Gemaakt op basis van lambiek. Parfum van frambozenyoghurt, doch met iets houterig in de verte. Fruitige frambozensmaak, zeer zacht, met zelfs een lichte bitterheid in de afdronk. Het heeft best een droge nasmaak.

Gauloise Fruits Rouges – 8,2%

Dit fijn parelende rode bier heeft een natuurlijke roze schuimkraag. Het aroma bevat de natuurlijke fruitaroma’s van de verschillende rode vruchten waaruit het bier is samengesteld. In de smaak vinden we zowel de rode vruchten terug als een traditioneel bier met een sterke dichtheid.

Gueuze 100% Lambik Bio (Cantillon)

Deze gueuze wordt gemaakt met Lambik van 3 verschillende jaren. Het bier wordt gebrouwen met enkel biologisch geteelde granen.

Gueuze Girardin – 5%

Helder goudgeel bier van spontane gisting met een witte kraag. Het heeft een typische lambikzurige neus met een bittere toets. De smaak heeft een zachtzoete aanzet, die overgaat in een zurig middengebied om uit te monden in een bittere afdronk. Een authentieke gueuze zoals ze er niet veel maken.

Kriek Girardin – 5%

Fruitbier op basis van lambiek, van spontane gisting met toevoeging van krieken. Er worden minimum 150 gr. krieken met pit per liter afgewerkt produkt toegevoegd. De smaak is niet zoet, maar door zijn zuur ‘touchke’ uitermate dorstlessend.

Leireken Wilde Vruchten – 4.5%

Een biologisch bier gebrouwen op basis van spelt, het heeft een mooie rode kleur. Het uitzicht is licht troebel, daar het ongefilterd is. Het is zacht maar niet (te) zoet, verfrissend van kleur en smaak en heeft een stevige schuimkraag. Het bier kreeg een shot van zes vruchten mee : framboos, aardbei, rode vlierbes, granaatappel, kriek en bosbes.

Oude Gueuze 3 Fonteinen 7%

Dit is een volledig natuurlijke gueuze die bestaat uit een assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambik gerijpt op eiken vaten. Deze gueuze is ongefilterd en hergist nog minstens 6 maanden op fles. De gueuze kan in een stabiele, koele kelder tot 10 jaar na botteldatum bewaard worden. De bewaarde gueuze verzacht qua zurigheid maar krijgt meer complexe smaaktoetsen.

Oude Kriek 3 Fonteinen 6%

Dit bier ontstaat door rijping van krieken (zowel het vruchtvlees als de pitten) in jonge lambik. Dit proces duurt tussen 6 tot 8 maanden en na de botteling rijpt het bier nog minstens 4 maanden in een warme kamer waar de spontane hergisting in de fles gebeurt. De schuimkraag is zeer gevoelig aan de concentratie van olie die de kriekenpitten bevatten en kan van jaar tot jaar lichtjes verschillen. Aan deze oude kriek worden geen smaak-, zoet-, nog kleurstoffen toegevoegd. Dit maakt dit bier een uitstekende dorstlesser.

Rosé de Gambrinus (Cantillon) 5,5%

Dit is een donkerroze fruitbier met verse frambozen op basis van lambiek.

Ter Dolen Kriek 4,5%

Dit ongefilterd bier van hoge gisting waar verse kriekensappen aan toegevoegd worden, is gemaakt van 1 soort mout en tarwe en 2 hopsoorten met toevoeging van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Het is een zoet fruitbier met een citroenzurige toets zonder de echte biersmaak te verloochenen. Het is bovendien uniek in de wereld als kriekabdijbier.

Wilderen Kriek – 3.5%

Wilderen Kriek is gebrouwen met spontaan gegiste Lambic (foederbier van Bockor) langzaam gerijpt op grote oude eikenhouten foedervaten. Hieraan werd 25% van de rijpste en sappigste krieken toegevoegd. Het heeft hierdoor een prachtige dieprode kleur en zeer fruitig aroma.

WITBIER

Blanche de Namur – 4,5%

Het is een troebel, zacht smeuïg witbier van zeer hoge kwaliteit. Het uitzicht is melkachtig, troebel, blond. Het aroma is fijn, fruitig, de smaakstoffen zijn duidelijk herkenbaar (koriander en bittere sinaasappel). De smaak is smeuïg, dorstlessend maar zacht, lichtjes zurig, poederig op de tong, niet bitter. In 2009 werd Blanche de Namur verkozen tot Beste Witbier ter wereld tijdens een internationale wedstrijd.

Jan de Lichte – 7%

Strogeel, lichtgesluierd, sterk parelend, stevige schuimkraag en grapefruit aroma, kruidig en licht bitter in de mond, lange droge afdronk.

Kloefkapper – 5,7%

Ambachtelijk gebrouwen witbier met een alcoholpercentage van 5,7%. Het heeft een hoppig karakter.

Quintine Bio-Organic – 5,9%

Goudblond witbier met een witte schuimkraag. De geur is licht zurig, moutig met een lichte citrustoets. De smaak is licht zoetig, hoppig en een tikkeltje moutig. Het heeft een licht bittere, maar vrij zachte afdronk.

Witheer – 5%

Het is een zeer licht troebel witbier. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd, het heeft nagisting op de fles. Lichte tarwegeur in de neus. Friskruidige, niet te zoete tarweachtige smaak met een bittertje op de achtergrond. Kort uitvloeiende, zachte nasmaak. Het bevat koriander en curaçao.

BLOND

Amuse – 6,5%

Blond kruidenbier van hoge gisting met hergisting in de fles. Gemout en fijn kruidig van geur, met een zacht gehopt aroma. Zacht fruitig van smaak, met een fijne bitterheid die er meteen uitspringt doch steeds subtiel blijft. Lekker droog biertje, wat dit meteen een lekker aperitiefbier maakt. Voor dit bier werd geen bitterhop gebruikt, de bittere smaak is volledig afkomstig van een 3-tal (ongebruikelijke) kruiden.

Arend Blond – 6,5%

Het is een licht gesluierd blond bier van hoge gisting. Het heeft een kruidig, verwarmend karakter. De zachte, licht zoete smaak is perfect in harmonie met de frisse gist- en hopgeuren.

Arend Tripel – 8%

Deze tripel is een licht gesluierd goudblond bier van hoge gisting met een hoppige neus, een zachte moutsmaak en een zacht-bittere afdronk. dit heerlijke bier weet zowel nationaal als internationaal biergenieter en -kenner te bekoren en won op de european beer Star in 2008 de gouden en in 2011 de bronzen medaille in de categorie Tripels.

Armand Ter Dolen – 7,1%

Ongefilterd blond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Fruitig (citrus) en zacht zoetfloraal aroma. Zeer zacht van smaak, subtiel zoet-bitter in de mond, met een eerder bittere en vrij droge afdronk en nasmaak.

Belgoo Biolo Blond – 6.4%

Artisanaal Belgisch blond, ongefilterd  3-granenbier (gerst, tarwe en spelt), het is van hoge gisting met nagisting op fles. Er worden nog chemische additieven noch kruiden aan toegevoegd. Uitgesproken gehopt van geur, grassig en citrus gehopt van smaak met een aangename bitterheid en een lekkere droge afdronk. Winnaar van Gold medal Mondial de la Biere te Strasbourg in 2011.

Belgoo Luppo – 6,5%

Dit is een bovengistend, dry-hopped blonde ale gemaakt met gerst en haver. Het is een 100% natuurlijk, ongefilterd bier. Er worden geen kruiden aan toegevoegd. Men neemt aroma’s van pompelmoes en passievrucht waar, afkomstig van de gebruikte hoppen. Er worden geen suikers aan toegevoegd. Het is ideaal als aperitief vanwege zijn droog karakter en past perfect bij visgerechten en salades.

Belgoo Magus – 6,6%

100% natuurlijk blond Belgisch bier, gemaakt van een unieke combinatie van 4 verschillende granen : Gerst, tarwe, spelt en haver. Drievoudige vergisting. Het aroma bevat kruiden en gefermenteerd fruit. De smaak is kruidig maar zeer verfrissend voor een bier van deze sterkte. Matig zoet met hop in de afdronk. Plus een kleine hint van citrus.

Belgoo Saisonneke – 4,4%

Dit blond bier heeft een volle smaak. Dit voornamelijk door de rijke toediening van hop. Dankzij de koud hopping (hop toevoeging in de lagertanks) heeft het bier een mooi bloemig en licht citrusfruitig hop aroma. De aangewende gist zorgt voor een diepgaande vergisting wat resulteert in een droger bier, ideaal als aperitief en dorstlesser in zomerse dagen. Het bier wordt gebrouwen op basis van een mix van gerst en tarwe zonder toevoeging van suiker of kruiden.

Belle-Fleur India Pale Ale – 6%

De Belle-Fleur IPA is een blond bier van hoge gisting met een bittere smaak. Het wordt gebrouwen met pilsmout, munich en cara-hell. Per 1000 liter wordt 6kg van 6 diverse hopsoorten toegevoegd en nog eens 3kg dryhopping.

Bieken 8%

Het is één van de zeldzame Belgische honingbieren. In tegenstelling tot wat men zou vermoeden, is het bier niet echt zoet of stroperig te noemen en heeft het zelfs een bittere nasmaak. Hierdoor krijgt het bier bijna een romig en zacht karakter.

Bierpruver Tripel – 9%

Goudblonde niet gepasteuriseerde, ambachtelijk gebrouwen tripel. Het wordt geproduceerd met leidingwater, gerstemouten en tarwemout, Hallertau en Saaz hop, gist en suiker. Het is volmondige tripel met hergisting in de fles.

Bittere Waarheid – 10%

Het is een blond bitter bier. Het is zeker niet het bitterste op de markt maar misschien kan het evenwicht tussen bitter en hoparoma`s u bekoren. Er werden 4 soorten hop op 4 verschillende tijdstippen toegevoegd. Een zeer stevig bier. Het is ongefilterd en heeft hergisting in de fles.

Bon Secours Blonde – 8%

Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd en hergist op fles. Het schuim is overvloedig en consistent. De neus biedt aroma’s van mout, hop en een complex fruitig boeket. De smaak is rond en evenwichtig. Men neemt een lichte bitterheid waar, hoppig.

Bosprotter – 8,5%

Bosprotter is een tripel om U tegen te zeggen. Het is een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Goudblond brouwsel met een volmondige moutsmaak, een lichte karamel toets en een verfrissende bittere afdronk. Kan lang bewaard worden.

Buffalo Bitter -Belgian Ale – 8%

Gefilterd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Romige witte schuimkraag. Het heeft een fris hoppig aroma. Zacht bittere smaak die sterker wordt in de nasmaak en vrij lang blijft hangen, maar nooit teveel.

Bufo – 4.8%

Bufo is een fijn gehopt blond volmoutbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De bitterheid benadert die van pils. Voor een bier met minder alcohol is het toch zeer smaakvol door het gebruik van de Nieuw-Zeelandse hop Nelson Sauvin, een aromahop die moeilijk te krijgen is. Het aroma wordt omschreven als zeer fruitig (citrus, stekelbes, passievrucht, mango en perzik) die eigen is aan de sauvignon blanc druif.

Cuvée Mam’zelle -8,5%

Blond bier met een fruitig aroma (perziken), een licht zurige toets is te onderscheiden. Het heeft een fruitige, wijnachtige smaak, men onderscheidt witte druiven en citrus. Deze cuvée heeft een aantal maanden op eiken wijnvaten gerijpt en heeft daardoor een diepe maar zacht-bittere tannine in de afdronk.

Cuvée Nelson – 6%

De naam refereert naar de gebruikte Nieuw-Zeelandse hop “Nelson Sauvin”. Deze hop presenteert een fruitig, tropisch profiel met toetsen van lychee en mango. De hop bevat ook typische citrustoetsen. Het is een blond en wazig bier.

Den Alternatief – 5%

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is niet gepasteuriseerd en heeft dus smaakevolutie. De smaak doet denken aan pils maar dan moutiger, voller en hoppiger. Het is een alternatief voor wie graag een lekker gezond en licht bier drinkt maar niet wil inboeten op smaak en kwaliteit. Het is een zeer goede dorstlesser. De kleur is blond en het beschikt over een stevige schuimkraag. Het bier is gemaakt van alleen water, mout, 3 soorten hop en gist. Geen andere toevoegingen. Een doordrink bier met karakter.

Dief Gold – 8%

Het is een sterk blond bier. Het heeft een licht zoete neus. De smaak is eveneens zoet tot licht bitter. Koriander en citrus in de body. Mooie evenwichtige afdronk. In de afdronk blijft smaak van gist wat hangen, drinkt droog weg. Zeer gebalanceerd bier.

Dief Silver – 6,5%

Licht zoetig blond bier van hoge gisting met een fruitige-kruidige toets.

Enfant Terriple -8,2%

Het is een “duivels” zonnig blond bier met een speelse neus. Een fijne bitterheid met een lichtfijne citrustoets wordt omkranst met een sober kruidige moutsmaak. De aangename bitterheid blijft lang hangen. Voor genieters met een frisse kijk op het leven…

Extase Double IPA – 8.5%

Belgische blonde IPA van hoge gisting, dry-hopped, met nagisting in de fles. Bevat niet minder dan 14 hopsoorten (Europese en Amerikaanse). Hoppige geur met pompelmoestoets. Idem wat betreft smaak : pompelmoes(zeste), uitgesproken bitter met een romig mondgevoel. Vrij droge en erg bittere nasmaak doch met een klein zoetig accent dat voor een aangename volmondigheid zorgt. Het won op het Zythos Bierfestival 2013 de Consumententrofee.

Finesse – 8,5%

Finesse, een fruitige en tegelijk kruidige tripel, met een zachte aangename bitterheid en een volmondige smaak.  Finesse is een degustatiebier met klasse. Een volmout bier, gemaakt van gerste-, tarwe- en roggemout. 3 soorten duitse nobelhop, en een ruime rijping tesamen met pijnboomhars geven dit bier zijn uitzonderlijke smaak en klasse.

Flodder – 8%

Bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het is goudblond met een mooie dichte witte kop, romige schuimkraag. De eerste aanzet is licht zoet. Een fijne hop- en fruitige smaak. In de afdronk is nog een lichte nabitterheid te proeven.

Gageleer – 7.5%

Het is een goudkleurig bier met een mooie witte schuimkraag. Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten, het fijnste gerstemout en gagel uit de Liereman. Er worden geen additieven of bewaarmiddelen aan toegevoegd. Het is ongepasteuriseerd en is daardoor zuiver en natuurlijk. Gageleer ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles. Er is een prettig evenwicht tussen het moutige, ietwat zoetige, fruitige en kruidige aroma en een subtiele bitterheid. De smaak van de gagel is kenmerkend en uniek kruidig met een toets van peper en eucalyptus.

Giesbaargs Muurken Blond – 7%

Belgisch blond bier van hoge gisting met hergisting op fles, ongefilterd. Gemout in de neus met een zacht floraal en fruitige geur, (citrus) gehopt. De eerste aanzet van smaak is zoet (doch niet overdreven) en fruitig, gevolgd door een vrij stevige bitterheid die naar de voorgrond treedt en lekker hoppig blijft hangen in de nasmaak. Deze afdronk is best droog ondanks de nog steeds zacht, zoete ondertoon.

Goedendag – 8%

Dit bier behoort tot het type zwaar blonde bieren. Het is van hoge gisting met nagisting op de fles. Dit lichtblonde bier vormt een mooie stevige schuimkraag. In het aroma is fruitigheid waarneembaar die aan rijpe banaan doet denken, samen met een florale hoppigheid. In de smaak is deze fruitig- en hoppigheid oo terug te vinden. Deze wordt mooi ondersteund door een zachte, edele bitterheid.

Goliath Blond – 6%

Blond wazig bier met een witte schuimkraag. Het heeft een fris aroma, het is moutig met licht gistige prikkels. De smaak is vanaf de eerste slok aangenaam lekker. Fris bier met een smaakvolle fruitigheid met in de achtergrond een geringe bitterheid. Het is tevens kruidig met een minieme pepertoets. De afdronk is fruitig. Een echte dorstlesser.

Goliath Tripel – 9%

Goudblond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Het is zowel fruitig als kruidig. Het is een goed uitgebalanceerd bier. Redelijk bitter.

Gouden Arend – 9%

Is een sterk goudblond degustatiebier met een verrassend pittig en hoppig karakter, speciaal in exclusieve en gelimiteerde oplage gebrouwen voor de 125ste verjaardag van deze brouwerij. Het wordt afgevuld in unieke bedrukte flessen. De naam is een eerbetoon aan de stichter Gustave De Ryck, die in 1886 Brouwerij De Ryck oprichtte onder de naam Brouwerij De Gouden Arend, na 125 jaar verwelkomen we hem terug thuis.

Gouden Carolus Hopsinjoor – 8%

Sterk blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Gecentrifugeerd, gepasteuriseerd en ongefilterd. Men heeft 5 hopsoorten gebruikt (op een verschillend tijdstip gefractioneerd voor een optimaal aroma). Frisse hopgeur met een vleugje karamel. Vrij (hop)bitter, doch met een fijne zoetige touch, wat zorgt voor een lekker volmondig gevoel.

Gouden Carolus Tripel – 9%

Goudgeel speciaalbier van hoge gisting met hergisting op fles. Fruitige hop- en moutgeur. Vrij zoet voor een tripel, met een fris zurige toets en bittere nasmaak in de achtergrond. De alcoholsmaak overheerst maar is niet storend.

Hof ten Dormaal Wit Goud – 8%

‘Wit Goud’ is de toepasselijke naam voor het enige echte witloofbier. De bittere smaak wordt behouden door gedroogde witloofwortel toe te voegen tijdens het laatste halfuur van het brouwproces.

Hik Blond 6,5%

Goudblond bier met een stevige schuimkraag met heel fijne bellen. Het heeft arom’s van groene appels en hop. De nasmaak blijft lang hangen met wat bitterheid. Er werden geen additieven aan toegevoegd.

Hopjutter Triple Hop – 7,3%

Dit bier is een blonde “American style” IPA. Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten creeërden we een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk. Het is een bier dat zich vlot laat drinken en toegankelijk is voor iedereen of gewoon om lekker van te genieten.

Hop-ruiter – 8%

Blonde tripel van hoge gisting met nagisting in de fles, het bevat een mooie witte schuimkraag. Het bier wordt gebrouwen met Amerikaanse hop en bevat koriander. Het heeft een fijne, fruitige en iets kruidige neus. Licht droge afdronk met bijzonder hoparoma. Dry-Hopping werd hier toegepast.

Kameleon Ginseng Bio – 6,5%

Kameleon Ginseng is een blond bier dat goed gehopt is, vandaar zijn droge afdronk. Er is een vleugje ginseng aan toegevoegd dat de naam ‘prestatieverhogend’ draagt. Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven.

Kameleon Tripel Bio – 8,5%

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Fruitig met bittere nasmaak.

Keikoppenbier – 6,1%

Het is een donkerblond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt met 3 verschillende hopsoorten. De combinatie van deze hopvariëteiten geven het bier een subtiele hoppigheid en maken het een prima dorstlesser.

Kempisch Vuur Hoppergod – 6%

Dit is een blonde IPA ( geen echte IPA vermits er geen Pale-Ale mout werd gebruikt, maar enkel Pilsmout). Het is heel licht van kleur. Het is een vlot doordrinkbaar bier en zoals de naam laat vermoeden, is het een redelijk sterk gehopt bier. Twee soorten bitterhop zorgen dan ook voor een stevige basisbitterheid. Maar het venijn zit hem in de staart, naast de 2 bitterhoppen zijn er ook 3 verschillende aromahoppen gebruikt die elk op een ander tijdstip werden toegevoegd. Dit laat zich proeven in de afdronk. Elke hop geeft zijn specifiek aroma vrij op een ander ogenblik zodat je oneindig lang kan genieten van de nabitterheid van dit heerlijke bier.

Kempisch Vuur Tripel – 7,50%

Is een blond vier-granenbier van hoge gisting met hergisting op fles. De kleine hoeveelheid tarwemout zorgt, door zijn gehalte aan eiwitten, voor een stevige stabiele schuimkraag. Het  is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een aangename volmondigheid, veroorzaakt door de ideale mengeling van vier verschillende granen. De fruitige, volle smaak wordt onmiddellijk gevolgd door een complexe, harmonieuze afdronk. Verantwoordelijk hiervoor zijn 2 hop-variëteiten; Magnum zorgt voor de bitterheid en Kent, door de late toevoeging, voor een extra hoparoma. Tenslotte ontdek je ook nog een uitgelezen kruidenmengeling, die juist dat ietsje meer geeft dan hop alleen.

Kessel Blond – 7,5%

Kessel Blond is een strogeel bier met een dikke sluier en een wandklevende witte schuimkraag. In de neus is het fris, met hop, appels en citrus. Na een neutrale smaakaanzet komt een tintelende fruitigheid, een toets van honing en een licht hoppige afdronk.

Kwibus blond – 6,4%

Kwibus Blond wordt gebrouwen op ambachtelijke wijze volgens de oude traditie met water, mout, hop en gist. Door zijn tweede gisting in de fles wordt het Kwibus bier op natuurlijke wijze gerijpt tot een fris en evenwichtig bier met een uitstekend boeket, een zachte smaak van mout en een gehopte afdronk. Het is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles met smaakevolutie. Dit bier heeft een mooi, stabiel en wandklevend schuim.

Lamme Goedzak – 7%

Lamme Goedzak, uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Het is vrij aromatisch met iets fruitigs.  Zachte, volle smaak met evenwichtige zoete, karamelachtige fijnbittere componenten.

Lucifer – 8%

Sterk Belgisch blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Gecentrifugeerd, gepasteuriseerd en gefilterd. Fruitig en gemout aroma met een kleine alcoholtoets en een kruidig (kardemom) accent. Volmondig en eerder (alcohol)zoet doch net niet overdreven. Fijn gemout en fruitig met zelfs een hoppige bitterheid aanwezig en een droge nasmaak.

Maeght van Gottem- 6,5%

Goudblond ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier van hoge gisting. Dit bier heeft een uniek hoparoma vanwege de dry-hopping voor het bottelen. Iedere fles bevat een hopbelletje uit Vlamertinge.

Malheur – 10%

Dit bier wordt ook wel Malheur Millennium genoemd omdat het namelijk in het jaar 2000 op de markt werd gebracht. Het aroma is rozenachtig, perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het heeft een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk.

Mc Thals – 9,5%

Mc Thals is een blond bier met typische aroma’s  zoals  die ook in whisky voorkomen : vanille en eikenhout.

Melchior Bourbon Barrel – 11,5%

Dit bier heeft een rijping van enkele maanden ondergaan op een Bourbon Barrel en werd afgevuld zonder nagisting op fles. Het is een heel complex bier geworden. Geur en smaak van vanille, noten, rozijnen en karamel. Dit bier heeft tevens een stevige body en een zeer lange afdronk.

Meneer – 7,5%

Licht geel van kleur met een witte schuimkraag, een beetje wazig. De neus laat ons een kruidig aroma opsnuiven, licht hoppig en een tikkeltje grassig. De smaak is kruidig. Het heeft een soort medicinaal smaakje maar in de positieve zin. Waarschijnlijk zijn de fijne toetsjes van munt de bewuste oorzaak. ook fruitige piekjes. In de achtergrond een mooie bitterheid. Een bier met een ander smakenpalet of dat we gewoon zijn. een pittig fris biertje.

Morpheus Extra – 7,10%

Bier gebrouwen met 3 verschillende moutsoorten en 2 hopsoorten. Het is een bitter, hoppig bier. Het is erg toegangelijk, met net dat tikkeltje meer karakter.

Naked Ladies – 4,4%

Blond bier van hoge gisting. Het werd gebrouwen in samenwerking met Twickenham Fine Ales (GB). In de geur neemt men groene en zure appels waar. Het heeft een droge, licht fruitige smaak. Een verfrissend biertje.

Nivoo – 7%

Het is een goudgeel bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Laat u verrassen door dit licht troebel volmondig bier met moutige neus en het sluimerende kruidige aroma van de gebruikte hopsoorten. De zachte afdronk met aangename moutige zoetheid zorgt voor een vol karakter en een subtiele bitterheid.

Noblesse – 5,5%

Noblesse is een blond bier van hoge gisting met een pittige afdronk en een zachte nasmaak met rijping op fles. Het is een stevig gehopt bier met een goede combinatie van kruidige/bittere en zachtzoete nuances. 

Noblesse extra-ordinaire – 7%

Noblesse Extra-Ordinaire is gehopt met 5 soorten hop, op 4 verschillende tijdstippen, op drie verschillende manieren. Het bier is donker goudgeel met dichte schuimkraag. Een uitgesproken fruitigheid en een zachte aangename langdurige bitterheid. Bier met uitgesproken hopkarakter door de dryhopping.

NOORDerbierke – 8,1%

Het aroma is verfrissend, hoppig en fruitig. De smaak is volmondig, citruszoete hoppigheid en een aromahoppig mondgevoel (dryhopping). Het bier heeft een karaktervolle, aangename bittere afdronk.

Norman – 7%

Donkerblond bier van hoge gisting gebrouwen met 4 moutsoorten en 5 hopsoorten. Door het gebruik van deze uitgekozen hopvariëteiten neem je een fruitig aroma waar. De smaak evolueert van zacht zoet met een lichte hopbittere toets naar een stevige hopbitterheid in de afdronk.

Ondinneke – 8%

Goudblond en lichtgesluierd, sterke pareling, stevige schuimkraag en de smaak is fruitig en zacht bitter in de neus, bitter en karamelmout in evenwicht in de mond, lange zachte bittere afdronk.

Orvélo Tripel – 7,5%

Het is een levend streekbier uit de Schelde Dender Vallei en genoot een nagisting op fles met geselecteerde gist. Bij het schenken ervaar je bij deze volmout tripel een boeket van florale hop & kruiden. De eerste slok smaakt fris en kruidig, gevolgd door een aroma dat Zuiderse gevoelens opwekt. Op het einde ervaar je het obligate bittertje dat lekker lang blijft hangen.

Paix-Dieu -10%

Dit unieke bier wordt enkel gebrouwen tijdens volle maan in zeer beperkte hoeveelheden. Het is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het heeft een mooie, volle witte schuimkraag. Het heeft een volle, evenwichtige en verfrissende smaak.

Paljas Blond – 6%

Traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen (Magnum, Stryrian, Kent en Saaz) zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma.

Pater Lieven Blond – 6,5%

Dit bleekgeel bier heeft een rustige koolzuurpareling die fijn, wit schuim geeft. Het bier geurt aangenaam : mout en bloemen vechten om de aandacht, terwijl ook een lichte kruidige bitterheid waarneembaar is. De smaak is lichtzoet en zacht bitter tegelijk. De afdronk is droog en wordt gekenmerkt door een scherpe bitterheid die aan pompelmoes doet denken. Dit bier is van hoge gisting met hergisting in de fles.

Pater Lieven Tripel – 8%

Deze tripel is bleekamber en heeft een mooie schuimkraag die zich tussen wit en gebroken wit situeert. Een kruidige bitterheid overheerst de geur, aangevuld met florale toetsen. Eerst komen lichtzoete accenten van mout en alcohol opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intense bitterheid die ook de lange afdronk overheerst. Dit bier is van hoge gisting met hergisting in de fles.

Poperings Hommelbier – 7,5%

Het is een goudblond , ongefilterd bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Het wordt gebrouwen met 3 soorten Poperingse hop (waaronder Brewers’ Gold en Hallertau). Het is een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop. Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil en komijn waar te nemen. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd.

Préaris Blond – 6%

Dit verfrissend blond bier gebrouwen met Amerikaanse hoppen heeft een citrus aroma en een fijne hoppige neus. De smaak is moutig en fruitig met een licht bittere droge afdronk.

Puitenkop – 5,4%

Donkerblonde Ale met een bitter karakter. Het heeft een moutig aroma met toetsen van karamel en mokka. In de smaak neemt men eveneens mokka, melkchocolade en sinaasappelschil waar.

Quintine Blonde – 8%

Donker blond gesluierd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is ongefilterd. Het heeft een witte, dikke romige schuimkraag. Het bevat een aangenaam gist en mout aroma, met heel diep fruitige toetsen. De smaak is moutig, ietsje zurig, ook bittere toetsen. Het heeft een fris en fruitig mondgevoel en een droge lekkere bittere afdronk.

Quinto – 5%

Goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het is gebaseerd op het recept van Vicaris Tripel, daardoor neemt het haar zachtheid en toegankelijkheid over. Het bevat een rijk aroma, heeft een romige schuimkraag en slechts een laag alcoholpercentage. Kortom een smaakvolle, zomerse doordrinker. Het is tevens ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Rebelle Blond – 6.5%

Een troebelig lichtblond bier met een stevige, witte schuimkraag en matig gistdepot. Het heeft een moutzoet, kruidig en peperig aroma. Een vleugje pompelmoes, afkomstig van de hop, vervolledigt de geur. Volmoutig bier in combinatie met een aangename bittering van hop, peperig en een goede CO2-prikkeling op de tong. Een vrij droge, gistige afdronk zorgt voor een mooi uitvloeiend geheel.

Saison 1858 – 6,4%

Deze blonde Saison is ongefilterd met een hint van tarwe en een sterke bitterheid. Het heeft een fruitige (citrus) en hoppige neus. De smaak is fris, behoorlijk bitter, hoppig en met een fruitige afdronk. Het is een heerlijk verfrissend bier.

Sint Canarus Tripel – 7,5%

Goudblonde heldere doordrinktripel. Hij is evenwichtig, zacht bitter en fruitig. Tevens is hij kruidig en gehopt met hop uit Poperinge. Het brouwproces verloopt volledig natuurlijk zonder toevoegingen van om het even wat. Er is nagisting in de fles.

Sint Stefanus Grand Cru – 9%

Belgian Strong Ale. Helder blond bier. Droog citrus aroma, een beetje gistig. De smaak wordt hoofdzakelijk bepaald door de gebruikte granen (moutig) met een lichte toets van rijp fruit. De nasmaak doet denken aan zure appel met een mooie hop-finish.

Slaapmutske Blond – 6,4%

Het is een blond volmout bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De zachte, malse smaak wordt bekomen door het gebruik van pilsmout en tarwemout. Bij het uitschenken van het bier komt een fijn aromatisch hoparoma vrij. Dit licht, citrusachtige aroma vloeit voort uit het gebruik van een zeer sterk aromatische Amerikaanse hopvariëteit. Dit blond bier heeft een aangename volmout smaak en een mooi afgerond mondgevoel. De afdronk is zeer zacht en aangenaam bitterig.

Slaapmutske Hop Collection ft. Kent Goldings – 10%

Het is een vrij sterk alcoholisch single-hop bier van hoge gisting met een volle hopsmaak en een bloemig hoparoma. Dit goudkleurig bier is tevens hergist op de fles. Zowel de hoofdhopping als de dry-hopping gebeuren met Kent Goldings.

Slaapmutske Tripel – 8,1%

Deze tripel is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Voor dit brouwen van dit bier wordt gebruik gemaakt van pilsmout en kleurmout. Het frisse aroma en de pittige, bittere smaak wordt bekomen door het gebruik van twee sterke aromatische hopvariëteiten. De afdronk is moutig en vloeit uit in een aangenaam zachtbitter hopmondgevoel. De hergisting zorgt voor een fijne koolzuurpareling die de compacte stevige schuimkraag onderhoudt.

Steenuilke – 6,5%

Een blond degustatiebier ter ondersteuning van het steenuilproject in de Vlaamse Ardennen. Om de specificiteir van deze streek en dit kleine diertje te onderstrepen werden zorgvuldig kruiden uitgezocht die daar groeien. Deze geven het bier een heel eigen volmondig aroma en smaak. Winnaar van de zilveren medaille op de European Beer Star 2011 in de categorie Belgian Style Ale.

Strandgaper – 6,2%

Geel goudblond, ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier met een witte wandklevende schuimkraag. Het is een smaakvolle dorstlesser met bescheiden, zoetig aroma met een vleugje hop. Aangename, frisse, malse smaak. Mooie balans van bitter en zoet. Bescheiden bittere uitvloeiende nasmaak. Het is een bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Ter Dolen Blond – 6,1%

Eerste Limburgs abdijbier. Het is een volmondig, fluweelzacht en onvergelijkbaar blond, lichtbitter en fruitig degustatiebier van hoge gisting. Dit bier wordt volgens het Reinheitsgebot gebrouwen met 2 soorten mout en 2 edele hopsoorten en door onze brouwmethode na gisting een volle zachte smaak krijgt. Het wordt gebrouwen met zuiver natuurlijke grondstoffen. In 2010 werd Ter Dolen Blond verkozen tot 3e beste Belgisch Abdijbier door “De Standaard”.

Toeteler Special – 5,5%

Een eenmalig brouwsel voor 2012. Het witbier met late bloesem van de vlierbes, langere lagering en rijping in de kelder van de brouwerij. De aangename toetsen van het vlierhout zijn kenmerkend voor dit brouwsel;

Tripel D’Oude Caert – 8%

Het is een volmondig maar fluweelzacht bier. Dieze goudblonde tripel van hoge gisting heeft lichtbittere en fruitige toetsen. Het wordt gebrouwen met 2 moutsoorten en 2 edele hoppen. Het heeft een unieke volle en zachte smaak.

Tripel Klok 8,5%

Blonde tripel. Door gul gebruik van de fijnste hoppen krijgen we een pittig aroma. Dit moutige bier heeft door het gebruik van de typische gist een fruitige toets. Een echte dorstlesser.

Triporteur from Heaven – 6,2%

Hemels hoppig bier gebrouwen met huisgebakken mout. Het is een moderne versie van een traditionele Belgische hoppige ale. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. Het bier heeft smaakevolutie. Er wordt Belgische donkere en witte kandijsuiker aan toegevoegd.

Vageblond Tripel – 8%

Dit is een goudgele tripel met een uitgesproken smaak en een licht fruitig aroma. Dit wordt bekomen door zijn typische gist, maar vooral door het gebruik van een specifieke Nieuw-Zeelandse bitterhop. Deze geeft aroma’s van kruisbes, grapefruit en toetsen van Sauvignon Blanc. De hergisting op fles zorgt voor een smaakevolutie tot enige jaren na het brouwen. Het ontstane bezinksel kan zonder bezwaar worden genuttigd.

Vals Paterke – 8,3%

Belgische tripel, 3-moutig blond bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Moutige neus. De smaak is zowel (mout)zoet als fruitig, met een zeer licht bittere afdronk en nasmaak.

Vicaris Tripel – 8,5%

Het is een elegant uitgebalanceerd zacht bier met een fruitige toets. Het is niet uitgesproken bitter en niet overdreven zoet, waardoor het zeer toegankelijk is voor iedereen. Het wordt gemaakt op basis van 1 moutsoort en zonder toevoeging van kruiden.

Vikking – 8,5 %

Goudkleurige ambachtelijk gebrouwen tripel op basis van puur Belgische ingrediënten. Het is een ongefilterd bier van hoge gisting met gisting op fles. Vikking is vrij neutraal van smaak, maar heeft toch een frisse ietwat bittere afdronk. Men proeft de aanwezigheid van speculaas.

Viswijf – 7,5%

Het is een koperblond bier, licht gesluierd, met een grote, witte rotsachtige schuimkraag. Het aroma is fris hoppig, fruitig met toetsen van citrus en licht zoet van de mout. De smaak heeft eerst een licht zoete aanzet die overgaat in een stevige fruitige bitterheid. De body is stevig en prikkelend van het koolzuur. Het heeft een lange zachte bittere nasmaak.

Waaslander – 5,5%

Blond tarwebier van hoge gisting met hergisting in de fles. Men neemt de geur van overrijp fruit, banaan, lichte mout, stro, gist, tarwe, graan en koriander waar. Zeer zacht (fruit)zoetig en licht bitter van smaak, met een dito nasmaak die erg droog blijft hangen. Ook onderscheidt men een zeer klein zuurtje en een vleugje curacao. Erg volmondig bier.

Wieze Tripel Blond – 8%

Wazig biertje, goudblond van kleur. Gebroken witte romige schuimkraag. Moutig zoete geur met fruitige toetsen (citrus), karamel. De smaak is moutig met noties van fruit (citrus, mandarijntjes) ook een tikkeltje koriander laat zich opmerken. een lekkere hoppigheid, het bier is mooi in evenwicht met de lichte bitterheid in de achtergrond.

Wilderen Goud – 6.2%

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is tamelijk fruitig (geel fruit, perzikken en witte druiven) met een aangename droge afdronk. Het is licht bitter met toetsen van caramel. Het is geen complex noch extreem bier. Goed alternatief voor een pils, een echte dorstlesser.

Wolf 7 – 7,4%

In de geur ontdek je vanille, witte peper en wat fruitige toetsen. De hoofdsmaak is zacht zoet, volmondig met matige alcoholimpressie. In de nasmaak valt wat steenfruit (perzik, nectarine) waar te nemen en een zachte fijne bitterheid is elegant aanwezig.

Zeezuiper – 8%

Goudgele licht troebele tripel met inzakkende, ruime, witte schuimkraag. Het is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een fruitige, moutige en kruidige neus (gebruik van koriander). In de smaak komt daarbij nog weldoende hopbitterheid voor. Lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

AMBER

Antiek – 8%

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het heeft een volmondig karakter met een licht bittere toets. Er wordt tijdens het brouwen gebruik gemaakt van basterdsuiker en kruiden. Het bier heeft een zurige, frisse neus en een zachte, zurige smaak met een zoetheid van de aanwezige cassonade.

Belgoo Arboo 8,1%

Amberkleurige, ongefilterde tripel van hoge gisting. Gebrouwen met 4 verschillende hopsoorten. Er werden noch chemische additieven als kruiden aan toegevoegd.

Bon Secours Ambrée – 8%

Dit amberkleurig bier dankt zijn mooie rode kleur aan een subtiele mix van bleke en gekarameliseerde moutsoorten. De hergisting op fles zorgt voor zijn unieke smaak. Het schuim is overvloedig en consistent. De neus toont direct een uitgesproken moutaroma. Het mondgevoel is droog en ontwikkelt een lange en delicate bitterheid, ondersteund door een hint van de hop.

Bravoure – 6,5%

Bravoure is een amberkleurig speciaal bier met lichte rooksmaak voor mensen met lef. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Bovengistend rauchbier. Het bier heeft een lekker aroma van mout en uitgesproken geurige gerookte toetsjes. De eerste slok geeft ons een smaak van licht gerookt vlees, niet fel maar subtiel gedoseerd.

Cuvée D’Erpigny – 15,2%

Dit bier van hoge gisting werd zes maanden gelagerd op Monbazillac vaten. Donker amber van kleur zonder schuimkraag. De smaak is alcoholisch, men proeft suikerstroop, kruiden, wijn en eik. Ook neemt men bittere noties waar. Het heeft een kruidige, zoete afdronk.

Femme Fatale -6,5%

De onweerstaanbaar pittige dame staat voor een amber of speciale beige kleurig bier met een mooie witte schuimkraag. De smaak is zacht, moutig en vol. De hopbittere smaak wordt afgerond met een zachte, fijne lichtzurige citrustoets. Moutig aroma met fruitige toetsen die licht bitter worden.

Freaky – 3,80%

Amberkleurig bier met gebroken witte romige schuimkraag. De neus is moutig met een heerlijk hoppig aroma, zoete toets. De eerste slok laat je meteen kennismaken met een lekkere hopbitterheid, het is een hopexplosie in de mond zonder ergerlijk over te komen. Toch zijn er ook zoete karameltoetsen waar te nemen. Dit brengt dit bier in balans. De bitterheid houdt aan tot op het einde. Een droge afdronk en een nabitterheid geven dit bier dat tikkeltje meer. Door zijn gering alcoholpercentage is het een ideaal aperitiefbier waarvan je zonder zorgen er meer dan eentje kan degusteren.

Fruitig Bierreke – 8,2%

Fruitig biereke is een rood bruin bier van hoge gisting met een frisse zure toets van krieken en een subtiele bitterheid.

Gaspar – 7,90%

Gaspar is één van de bitterste bieren van België. Het heeft een fijne romige schuimkraag, het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd met hergisting op fles. Het is een bier van hoge gisting. Het heeft een complex hoppig aroma, de aanhef is lichtzoetig maar dit gaat al snel over in een hopbittere smaak eindigend in een sprankelende bittere afdronk die lang blijft hangen. een heel evenwichtig, volmondig degustatiebier. Gaspar heeft een positieve smaakevolutie.

Gouden Carolus Ambrio – 8%

Amberkleurig bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het combineert de volmondigheid van bruin bier met de frisheid van een blondje.

Goudvuur –  9%

Goudvuur is een licht bruin bier van hoge gisting met een toets van caramel,  citrusvruchten en een afgeronde bitterheid.

Gulden Draak 9000 Quadruple – 10.5%

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Met toevoeging van extra mout, 4 maal het gehalte in pilsbier, krijgt dit bier zijn diepgouden kleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de smaak.

Hofnar – 9%

Hofnar is licht amberkleurig bier met een wit rotsachtig schuim. Droog maar toch fruitige aanzet die langzaam over gaat in bitter. Hierbij komt ook een fijne scherpte opzetten die lang blijft nazinderen. Dit laatste effect heeft de hofnar te danken aan de gebruikte whiskey mout.

Hof ten Dormaal Amber – 7,5%

Mooi amber-kleurig bier met mooie, stevige, witte kraag. Het is een ge-aromatiseerd bier met een bloemig en fruitig aroma waarbij zoet en bitter elkaar harmonieus in evenwicht houden.

Kameleon Amber Bio – 6%

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Het is fruitig en licht bitter.

Kapittel Tripel Abt – 10%

Deze Tripel heeft een zachte amberkleur met een lichte gouden schijn, die bekroond wordt met een persistente schuimige kraag. Het bier is van hoge gisting met nagisting op de fles. Het complexe smakenpalet kan worden omschreven als : vol, rond, licht hoppig maar niet bitter, soms licht zoetig (afhankelijk van de leeftijd). De blijvende maar zachte hoppesmaak met een licht fruitige afdronk, maken deze tripel een gerecht op zich. Natuurlijk drukt de alcohol zijn stempel op het geheel, maar dan eerder als een toegevoegd complex aroma, met een warm mondgevoel.

Kessel 69 – 6,9%

Kessel 69 is een amber kleurig bier, troebel met een wandklevende witte schuimkraag. Het heeft een moutige afdronk en aangename bitterheid. Granig en hoppig aroma, volmondige smaak en hoppige, licht bittere afdronk.

Lamoral d`Egmont – 8%

Dit bier heeft een amberblonde kleur met een mooie, witte schuimkraag. De geur wordt overheerst door fruit en kruiden. eerst komen kruidige toetsen opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intens bittere afdronk.Dit is een bier van hoge gisting met een nagisting op fles.

Leopold 7 – 6,2%

Dit bier is gebrouwen met 3 graan- en hopsoorten. Het heeft een evenwichtige smaak van bloemige aroma’s met een lichte citrustoets. Het heeft een compacte schuimkraag en een karakteristieke bitterheid. Het is een echt degustatiebier met prikkeling voor alle zintuigen.

Melchior – 11%

Dit is een ongefilterd, niet-gepasteuriseerd ambachtelijk gebrouwen bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het heeft een positieve smaakevolutie. Het is een karaktervol complex bier met een kruidige neus, moutig en zwaar gehopt. Het is een bitter degustatiebier met een duidelijke bittere afdronk.

Mouten Kop – 6%

Dit bier is een eigenzinnige IPA met een unieke smaak. Door toevoeging van aromatische kruiden krijgt dit vlot doordrinkbare bier een bijzondere fruitige en volmondige smaak die lang uitvloeit. Met een sublieme bitterheid die dit bier een uitstekende dorstlesser maakt. Uitgeroepen tot “Beste Hobbybier van Vlaanderen 2010” tijdens de Brouwland Biercompetitie.

Naked Ladies – 4,4%

Amberkleurig bier gebrouwen in samenwerking met de Londense brouwerij Twinkenham Fine Ales. In de geur neemt men schillen van citrusvruchten, dennenappels en witte suiker waar. Het heeft een moutige zoetheid. Het is lichtzoet in de mond, men proeft sinaasappelschil, dennenappels en een mooie bitterheid. Full-bodied, halfzoet, mooi gecarboneerd bier.

Nen Bangelijke – 8,4%

Het bier is ondanks zijn alcoholpercentage vlot drinkbaar. De neus is zeer zacht en uitnodigend met rijke mouttoetsen. Men neemt tevens fijne toetsen van vanille en hout weer. Men proeft de mouten en de fijne smaak van Saazhop.

Nicolaas Triple – 9%

Nicolaas Triple is een amberkleurig bier met een lichte beige schuimkraag.  Bij het schenken worden we al geconfronteerd met een aardig fruitpallet. Zoete smaak van karamelmout. Ver uitgegist (niet zoet).

Paljas IPA – 6%

Deze Indian Pale Ale is gebrouwen met 100% pale mouten. De 4 geselecteerde hoppen (Tomahawk, Cascade, Saaz en Amarillo) geven dit bier een fris hoppig aroma en een zekere bitterheid. Deze IPA is droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin hop, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen.

Piet Agoras – 9%

Dit bier is van hoge gisting met nagisting in de fles zonder pasteurisatie en is ongefilterd. Er werden 5 soorten mout en 3 hopsoorten gebruikt. Het is een verwarmend bier met een moutig en hoppig karakter. Bij het proeven is er in het begin een karamelzoete moutsmaak aanwezig met daarna een serieuze bitterheid die lang blijft hangen. Bemerk ook de intense hoparoma’s. Ondanks het hoge alcoholpercentage is het toch een verfrissend biertje.

Piraat Triple Hop – 10.5%

Deze Piraat heeft hetzelfde rijke smakenpalet als de gewone Piraat, maar met een extra toevoeging van de fijne hopsoorten Cascade, Aurora en Tsaaz is er een extra bittere toets aanwezig. Prikkelend en hoppig. De fruit- en citrusachtige geur laat in eerste instantie nochtans anders vermoeden. Bij de eerste slok komt er een prikkelend, bitter en hoppig gevoel naar voren in de mond. De nasmaak is vooral fruitachtig.

Préaris IPA, No Hops No Glory – 6,7%

Deze zeer toegankelijke IPA is amberkleurig en heeft een fruitig aroma van onder andere pompelmoes. De smaak is volmoutig, hoppig en fruitig met een aangename bittere afdronk. Deze IPA bevat 6 hopsoorten. Een bier om van te genieten op een zonnig terras.

Puitenkop – 5,4%

Donkerblonde Ale met een bitter karakter. Het heeft een moutig aroma met toetsen van karamel en mokka. In de smaak neemt men eveneens mokka, melkchocolade en sinaasappelschil waar.

Quintine Ambrée – 8,5%

Gesluierd bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Zeer zacht karakter. Het is een bitter, zurig bier. Het mondgevoel is zwaar en tamelijk sterk. Er is weinig koolzuurvorming en het bier is bitterdroog. De nasmaak vloeit uit in een lichte bittering.

Ter Dolen Tripel –  8,1%

Een echt volwaardige koperblonde volmout tripel. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met 2 soorten mout en 2 soorten hop die 100% in België worden geteeld. Deze tripel is het superlatief van de typische Ter Dolen malsheid. Door bij het brouwen uitsluitend graan en geen suikers te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijk mondgevoel. Bij de eerste slokken proef je heel veel zachte tonen, vol van smaak met veel body zonder echt zoet te zijn.

Toeteler Amber Tripel – 8,5%

Bij het openen van dit bier komen de frisse florale toetsen van de vlierbesstruik ons tegemoet. Naast dit huiskenmerk van de vlierbloesem krijgen we ook een aangenaam elegante houtimpressie mee. Met een rond fluwelen mondgevoel waarin karamel nooit gaat overheersen, blijft dit bier luchtig zoet van karakter. Het geheel wordt afgewerkt met een fijn bittere afdronk die droog uitdeind.

Toeteler Speculaas – 8,5%

Het is een bier van hoge gisting, wordt niet gefilterd en hergist op fles. Het is amberkleurig met de kleur van speculaas. Een stevig bier dat de warme kruiden en specerijen, die eigen zijn voor de speculaas, goed tot hun recht laat komen met als resultaat een lekker verwarmende winterdrank.

Tripel Kanunnik – 8.2%

Deze Tripel is een 4-granenbier. Het is een zacht en kruidig bier met hergisting in de fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier werd naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft.

Waase Wolf – 6,5%

Amberkleurig bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het heeft de geur van broodkorst, pistolets, mout en karamel. Zachte zoet-bittere smaak, fijn kruidig (koriander), met een eerder zoete (karamel)afdronk, doch ook nog een beetje bitter in de nasmaak.

Wolf 9 – 9%

Donkerambere kleur. Zeer fruitig aroma met onder andere banaan en peer. Mondvullende zoete fruitige aanzet met wat abrikoos. Wolf 9 heeft een kruidige krachtige nasmaak, zoete warme alcoholimpressie. Stevig bier.

Zoem Zoem – 8%

Het is een parelend amberblond honingbier met een heerlijke schuimkraag. Het is een honingbier waar je wel het lekkere aroma en de fijne geur van honing kan in terugvinden maar dat niet suikerzoet smaakt, zoals honing wel doet.

DONKER

 `n Toeback – 9,5%

 `n Toeback is een bovengistende Kempense Quattro. Fruitmoutig aroma en zachte, zoetigfruitige smaak met een bescheiden bittertje.  Na het drinken van een toebak quattro gaat één van de Wildemannen met de Sint-Katharinakerk uit Hoogstraten op wandel.  Een toren van 105 meter en enkele 100 tonnen zwaar torsen.  Een wonderdrank, die’n toeback!

Ambetanterik – 10%

Deze toegankelijke stout bevat in de smaak donkere chocolade, koffie en cichoreibitterheid. Je proeft de gebrande mout die zeer zorgvuldig gedoseerd is. Dit bier biedt een schakering van gebrande aroma’s en smaken. Het is ongefilterd en hergist in de fles.

Arend Dubbel – 6,5%

Deze dubbel valt op door zijn donkere moutaroma’s en heeft een verwarmende karamelsmaak in combinatie met een zachte hopbitterheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

Bierpruver Dubbel Bruin – 7,8%

Het is een bruin niet gepasteuriseerd ambachtelijk gebrouwen bier met een volmondige smaak. Het is gebrouwen met leidingwater, gerstemouten, tarwemout, Challenger en Saaz hop, gist en suiker.

Bon Homme -6,5%

Robuust bruinrood bier met een mooie schuimkraag. Er werden maar liefst 5 moutsoorten en 4 kruiden in verwerkt. De mooie schuimkraag geurt naar karamel met een lichte hoptoets. De moutige smaak gaat over in een fijne bitterheid die mooi blijft hangen.

Bon Secours Brune – 8%

Dit donkere bier van hoge gisting is ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Het heeft een royale, romige schuimkraag. Het heeft een zacht en geparfumeerd karakter. De neus onthult delicate aroma’s van mokka, anijs en gebrande mout. In de smaak is een duidelijke bitterheid waar te nemen, die zich verderzet in de nasmaak. Op de Beer World Cup 2006 werd dit bier uitgeroepen tot beste Belgische Bruin Bier.

Bos Bier -9%

Hoge gistingsbier met natuurlijke hergisting in de fles. Lichtzoet en kruidig fruitbier met een toets van bosvruchten (bramen, bosbessen, zwarte bessen en frambozen) in het aroma en de smaak. Zacht bitter.

Buffalo Belgian Stout – 9%

Zoals elke stout is deze ook donkerbruin, bijna zwart met een beige romige schuimkraag. In de neus vinden we gebrande mout, toetsjes van alcohol en chocolade. Het heeft een zoete aanhef met een smaak van chocolade en gebrande koffie. De afdronk is droog en bitter. Dit bier is van hoge gisting met nagisting op fles.

Cuvée Angelique- 8%

Roodkoper bier met een crème schuimkraag, fijn bitter, caramelmoutig. Er is een licht fruitig en zoet moutig aroma, zelfs een weinig zuur. De smaak is eveneens licht fruitig, sinaasappel en iets van donker fruit. Het is droog met een hoppige toets.

Dubbel Klok – 8,5%

Bruin honingbier. De gebrande mout geeft dit bier een robuust karakter doch door het gebruik van fijne hop krijgt het een eerder zachte afdronk. Hergist op fles. De smaak is bloemrijk, fruitig (pompelmoes), karamel en een weinig donkere kandijsuiker.

Duchesse de Bourgogne – 6,20%

Het is een robijnrood, zoet, fruitig bier met een aangename fris-zurige eikenhouten afdronk. Het wordt gebrouwen met diep gebrand gerstemout en overjaarse hoppen met een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en de tweede lagering ondergaat het bier een derde lagering van circa 18 maanden in eikenhouten kuipen. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven dit bier het fruitige karakter. Na deze lagering wordt de `Duchesse`versneden met jonger bier van 8 maanden oud. Het resultaat is een bier met een volle, zoete en licht rinzige smaak.

Dulle Griet – 6,5%

Dulle Griet rondborstig en eigenzinnig, zo kan dit donker bier worden getypeerd. Bescheiden fruitige neus. Zoetige smaak (drop) met een bittertje achteraf. Bitterige nasmaak, droge afdronk.  Dulle Griet is de naam die de Gentenaren aan hun kanon gaven.

Eerwaarde Pater – 9%

Het is een zwaar complex bier, met verwarmende alcohol geschikt om de grootste kou van de winter te compenseren. Het is een donkerbruin bier met aroma’s en smaken van hout, wijn, porto en licht gebrande mout. Het bevat 7 soorten mout vanaf pils tot chocolade mout en 2 gisten.

Eeuwige Liefde 8,2%

Donkerbruin bier van hoge gisting. Je proeft zachte romige smaken van noten en kruiden.

Embrasse – 9%

Embrasse is een volmout bier balancerend tussen een trappist en een stout.  Een gulle dosis hop en een ruime rijpingstijd maken dit bier een absolute topper.

Embrasse Peated Oak Aged – 9%

Een stevig volmout bier, ergens hangend tussen een klassieke stout en een trappist. Het heeft 3 maanden gerijpt op eiken whisky vaten. Dit resulteert in een geturfde, volle smaak. Een whisky onder de bieren.

Giesbaargs Muurken Bruin – 7%

Ongefilterd bier van hoge gisting met nagisting op fles. Gebrande/geroosterde mout in de neus met een zachte geur van cichorei, broodkorst en kandijsuiker. Van smaak is dit bier eerst zacht en weinig zoet, dan steekt de bitterheid de kop op samen met de gebrande moutsmaak. Het heeft een erg lange (gebrande) nasmaak met toetsen van zoethout.

Gouden Carolus Classic – 8,5%

Dit robijnrode bier wordt gebrouwen met karamelmouten, aromatische moutsoorten en een hoeveelheid tarwezetmeel. Daaraan wordt Belgische hop toegevoegd en smaakstoffen zoals sinaasappelschillen en koriander. Het bier smaakt naar sinaasappel, passievrucht en karamel en heeft een kruidige droge afdronk. Het is tevens van hoge gisting met hergisting op fles.

Hercule Stout – 9%

Zwart bier genaamd naar Hercule Poirot, de Belgische detective. Het wordt gebrouwen in kleine hoeveelheden en dan voor 10 dagen gelagerd in Duitse eiken vaten. Erg moutig maar droog met een zoete toets op het einde en perfect gehopt. Deze stout wordt uitsluitend gebrouwen met mout en hop zonder toevoeging van kruiden en suiker.

Hik Bruin 6,5%

Een levend, niet zoet bier dat volmondig en droog is. Het bevat veel smaaknuances waaronder hopbitter en chocoladebitter. Het wordt gebrouwen met 6 soorten mout, kandijsuiker, hop, gist en brouwwater. Het bevat geen kruiden. Het is een combinatie tussen een Dubbel en een Stout.

Hofblues – 5,5%

Hofblues is een stout zoals hij zou moeten zijn, eten en drinken tegelijk.  Een mokka neus met een zoete toets.  De licht gebrande smaaktoets en een aangename bitterheid maken deze stout plezant om te drinken. Een biertje voor de liefhebbers, zeker niet voor iedereen weggelegd.

Hofdraak – 6,2%

Donker helder ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Vol kruidig, volmondig met een moutige toets en een licht bittere eindnoot die kruidig uitvloeit. Het bevat een anijs/zoethouten toets.

Kameleon Donker Bio – 6%

Het Kameleon bier is van hoge gisting, hergist op de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met biologisch geteelde ingrediënten zonder additieven. Fruitig, licht bitter.

Kapittel Dubbel – 7,50%

Donker dubbel abdijbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De smaak is zoet en fruitig. Het heeft een licht moutaroma met hoppige afdronk. Bij de bereiding is extra wintergerst toegevoegd. Oorspronkelijk was de Dubbel een versnijding van de Pater en de Prior.

Kapittel Prior – 9%

Donker abdijbier van hoge gisting met nagisting in de fles. De gebruikte hop is afkomstig uit de streek van Poperinge. De smaak is volmondig en stevig met een indrukwekkend geurenpalet. Alcohol, chocolade, specerijen en licht gebrande mouten. Licht bittere afdronk met zoete toets op het einde. De Kapittel-bieren worden vermeld als West-Vlaams streekproduct.

Kempisch Vuur 3-Dubbel – 7,5%

Ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier van hoge gisting. Het heeft een lichtbruine, roestige kleur. Naast de klassieke Pilsmout zorgen een respectabele hoeveelheid Munich en Cara-120 voor de volmondigheid. Het heeft eveneens een fruitige volle smaak. Enkele procentjes Roast geven dan weer een aangename gebrande toets in de afdronk.

Kwibus Donker -6,4%

Het wordt gebrouwen op ambachtelijke wijze, het heeft een mooi getinte schuimkraag met hergisting in de fles. De verschillende gebrande moutsoorten samen met de hop gebruikt in dit bier zorgen voor een evenwichtig boeket en een aangename afdronk. De kleur van dit donker bier komt enkel van de gebruikte, gebrande moutsoorten. Het is geen zoet bier.

Lusja – 7%

Dit is een roodbruin bier van hoge gisting gebrouwen met 6 moutsoorten en  2 hoppen. In combinatie met de gist zorgt dit voor een fruitig aroma met zoete toets van de mout. De smaak zet aan met een zeer zachte caramelsmaak en evolueert naar een pittige ietwat kruidige smaak van de hop. Het heeft een droge afdronk en eindigt met een korte waarneming van de gebrande mout.

Mano Negra – 10%

Zwart biertje met een beige schuimkraag. Men neemt eerst de zoete geur van cacaopoeder waar, daarna dieper gebrande mout en zwarte koffie. De smaakkleur is smal in vergelijking met andere Imperial stouts. Het is vooral de 6% gebrande mout die zich laat opmerken. Zwarte koffiebitterheid. Ondanks zijn hoog alcoholgehalte laat deze zich niet opmerken of toch een heel klein beetje. Lekkere alcoholwarmte. Minieme toetjes van zoethout komen na een tijdje opzetten. Droge afdronk. Een lekkere Imperial Stout voor de liefhebbers van bitter.

Manten – 6%

Ambachtelijke dubbele van hoge gisting met hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd en ongefilterd. Troebel roodbruin met een vaste schuimkraag. In de smaak neemt men toetsen van karamel, gebrande chocolade en okkernoot waar.

Morpheus Dark 10,2%

Zwart bier met een romige beige schuimkraag. De geroosterde mout verwent de neus. Ook lichte koffietoetsen aanwezig. De alcohol is gemaskeerd maar komt naar boven wanneer het bier ietsje warmer wordt. In de achtergrond een heerlijke hopbitterheid die niet domineert. Soms proef je een koffielikeur. Zeer lekker degustatiebier.

Morpheus Wild 5,90%

Een typisch Vlaams oud bruin, een dorstlessend en zurig bier. Het bier is het resultaat van een blend tussen Morpheus Wild Undressend gerijpt op houten vaten (niet gehopt, zurig bier) en Morpheus Dark. Het is één van de weinige niet bijgezoete authentieke Vlaamse Oud Bruine bieren.

Nivoo Bruin – 8%

Bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Dit donkerbruin bier waarin de smaak van een vleugje koffie in harmonie is met een zoete en fruitige sinaasappeltoets. De smaken van koffie en een vleugje anijs verenigen zich in een frisse afdronk.

Paljas Bruin – 6%

Traditioneel Belgisch bruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Een droog vlot drinkend speciaal bier gemaakt met donkere mouten en 4 hoppen (Magnum, Styrian, Kent en Saaz) die zorgen voor een rijke smaak.

Pannepeut (Old Monk’s Ale) 10%

Smaak en aroma vergelijkbaar met trappist. Zachtmoutig met toetsen van karamel, kandijsuiker, krentenbrood, gerstemout, zandkoekjes, broodkorst en milde hop. Het bier is sterk donker met een stevige warmbeige schuimkraag.

Pannepot (Old Fisherman’s Ale) 10%

Zeer complex degustatiebier met een rijk aroma van granen, geroosterde mouten, krentenbrood, chocolade, bessen gekonfijt fruit, noten en kruiden. Zeer volle smaak met toetsen van mokka, gerstemout, karamel, brood, gekonfijte kersen, cederhout en milde hop.

Pannepot Reserva 10%

Dit is een pannepot die 14 maanden op wijnvaten is gerijpt. Zeer complex degustatiebier. Rijk aroma van granen, geroosterde mouten, krentenbrood, chocolade, porto, PX, gekonfijt fruit, noten, kruiden, tabak en cederhout. Volle smaak met toetsen van earl grey, gerstemout, karamel, brood, gekonfijte kers, cederhout en milde hop.

Pater Lieven Bruin – 6,5%

Dit bier is donkerbruin en heeft een fijn en stabiel beige schuimkraag. De geur verwijst naar zwarte chocolade met vulling van nootjes, havermout, rozijntjes enzovoort, bestrooid met een weinig cacaopoeder. In de intense smaak komen die chocoladebitterheid en de cacao terug, aangevuld met een weinig drop. De afdronk heeft een nasmaak van cacao. Dit bier is van hoge gisting met hergisting op fles.

Père Canard – 8,5%

Dit ongefilterde, ongepasteuriseerde bier met nagisting op fles wordt gebrouwen met Pilsmout, munichmout, kristalmout, Cara50 en Cara120 en bruine kandijsuiker. Verder nog hoppellets Goldings uit Poperinge en een snuifje zoethout. Donker bier met een beige schuimkraag die snel verdwijnt. Het heeft een zoet aroma van kandij en amandel. De aanzet is zoet met gekruide toetsen. Lichte vanille smaak komt soms even naar boven.

Préaris Quadrupel – 10%

Dit complex donker degustatiebier werd in april 2011 verkozen tot beste hobbybier van België in’De Brouwland Biercompetitie’. Aroma van gebrande mout, caramel, donker fruit. De smaak is moutig en licht bitter (geroosterde en chocolade mout), donker fruit, vanilletoets, caramel. De afdronk is moutig en licht bitter.

Qantelaar -8%

Het is een artisanaal gebrouwen bier dat met uitzondering van enige kandijsuiker voldoet aan het Reinheitsgebot. Het is een ongefilterd bier van hoge gisting met smaakevolutie en hergisting op fles. Het is donkerbruin van kleur met een zacht robijnrode schijn. Het heeft een rijk aroma van drop, zoethout, gedroogd fruit en caramel. Smaakpalet en body zijn complex met toetsen van gebrande mout, caramel, gedroogd fruit, drop, chocolade en een subtiele hopbitterheid. Samen met de romige textuur en de lange lichtzoete en gebrande afdronk zorgt dit bier voor een unieke belevenis.

Rebelle Bruin – 6,5%

Kastanjebruin bier met een stevige, wandklevende en crèmekleurige schuimkraag die goed ondersteund wordt door een sterke CO2-pareling. Een weeïge karamelmoutgeur met toetsen van rijp donkerrood fruit (Hedelfinger kers, bramen en zure krieken) en hout. Melkzuur is aanwezig in combinatie met een aangename bittering van hop en chocolade- en karamelmouten, rood fruit met vineuze accenten, zacht bittere afdronk. Mooi evenwicht tussen zuur en bitter, fris biertje om lang van te genieten.

Slaapmutske Bruin – 6%

Het is een volmout bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De mooie dieprode kleur wordt bekomen door het gebruik van een combinatie van verschillende kleurmouten. Door het gebruik van kleurmouten in combinatie met een toets van koriander wordt een volmondig, licht zoetig bier bekomen met een pittige, kruidige afdronk. De schuimkraag is compact en stevig en zorgt voor een romige bedekking van het licht parelende bier.

Ter Dolen Donker 7,1%

Het is een neutraal fruitig lichtzoetig en zacht donker abdijbier van hoge gisting gebrouwen met 3 soorten mout en 2 hopsoorten met toevoeging van lichte en donkere kandijsuiker. Men neemt een biscuit-achtige smaak waar. Hier bovenop komen lichte karameltoetsen afkomstig van een deel gekarameliseerde mout, aangevuld met de typische smaken van de kandijsuiker.

Triporteur from Hell – 6,6%

Dit donker bier is gebrouwen met hels gebrande en geroosterde BOM mout. Het bier doet denken aan chocolade, karamel, pas gezette koffie en versgebakken brood. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. Het bier heeft smaakevolutie. Er wordt Belgische donkere cassonade aan toegevoegd.

Vicaris Generaal – 8,8%

Is een roodbruin bier van hoge gisting met een mooi getinte schuimkraag en met hergisting op fles. Deze generaal met smaakevolutie is een bier voor de geoefende bierliefhebber die houdt van een stevig bier. Je kan het bier gerust enkele maanden tot jaren laten liggen, wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen. De generaal heeft een zeker bitterheid dankzij het gebruik van hop en gebrande mout.

Vicaris Winter – 10%

Dit speciaalbier heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol, veelzijdig smaakpalet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden.

Wildebok – 6,5%

Donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting in de fles, het heeft een mooie beige schuimkraag. Het aroma is overwegend die van lichtgeroosterde mout die goed harmonieert met een zoetige moutigheid. Caramelmoutige smaak met een zachtbittere uitvloeiende nasmaak.

Wolf 8 – 8,5%

Bordeauxkleurig bier met een aangenaam aroma van peer en geroosterde noten. De smaak is eveneens nootachtig, wat chocolade impressies gevolgd door exotisch fruit. Het heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en caramel.

ZUIDerbierke – 8,2%

Donker bruinrood, natuurtroebel met een volle beige, romige  schuimkraag. Zachte, verfrissende, zuiderse, uitgebalanceerde kruidigheid. Volmondig met een heerlijk fruitige rozijnentoets. De afdronk is karamelmoutig, complex, maar aangenaam fris.

Zwarte Zjef – 9%

Stout van hoge gisting, met nagisting in de fles. Het heeft een aroma van gebrande mout, (melk)chocolade en koffie met melk. Vrij zoet van smaak, met een uitgesproken bitterheid van koffiebonen en een redelijk zoete nasmaak.